image description

WK Juniorenteams Kustvissen trainen op de Maasvlakte

Persbericht Sportvisserij Zuidwest Nederland 

WK Juniorenteams Kustvissen trainen op de Maasvlakte 

Zaterdag 25 maart hebben de Nederlandse Juniorenteams Kustvissen U16 en U21 die ons land gaan vertegenwoordigen op het WK Kustvissen in Frankrijk een trainingswedstrijd gevist op de Maasvlakte. Sportvisserij Zuidwest Nederland en Havenbedrijf Rotterdam hebben onlangs een overeenkomst gesloten om sportvissen in georganiseerd verband mogelijk te maken op ‘de Kop van de Beer’ op de Maasvlakte (totdat deze locatie in de toekomst zal zijn uitgegeven aan een bedrijf dat zich daar wil vestigen).

Aangezien verschillende vogelsoorten al druk in de weer waren met het aanleggen van nesten op ‘de Kop van de Beer’, heeft het Havenbedrijf Rotterdam zich zeer bereidwillig getoond door Sportvisserij Zuidwest Nederland éénmaal toe te staan voor deze trainingswedstrijd uit te wijken naar de Prinses Arianehaven.

Sportvisserij Zuidwest Nederland is het Havenbedrijf hier zeer erkentelijk voor. Normaal gesproken is het namelijk verboden op deze locatie te vissen.

Werpclinic en trainingswedstrijd
Rob Punselie heeft de junioren de fijne kneepjes van het werpen bijgebracht. Met de goede uitleg van Rob wisten de WK deelnemers al snel stukken verder te gooien dan voorheen, iets wat ze bij het aankomende wereldkampioenschap goed kunnen gebruiken.

Na de werpclinic werd gevist in de Prinses Arianehaven, wat in het verlengde van het Yangtzekanaal op de Maasvlakte ligt. Onder toeziend oog van bondscoach Martin van der Drift wisten de vissers rondom hoog water verschillende wijtingen en zeebaarzen te vangen.

BOA’s van Sportvisserij Zuidwest Nederland waren bij de trainingssessie aanwezig om toe te zien op de met het Havenbedrijf Rotterdam gemaakte afspraken.

Kop van de Beer De Kop van de Beer is een braakliggend terrein dat is afgesloten door middel van een hek en dus niet toegankelijk voor individuele sportvissers. Door de inzet van Sportvisserij Zuidwest Nederland mogen vanaf augustus (na het broedseizoen) hier wel viswedstrijden worden georganiseerd onder bepaalde voorwaarden. Lees hier meer…

Broedgebieden Momenteel zijn op de Maasvlakte en de Europoort diverse braakliggende terreinen tijdelijk afgesloten vanwege het belang van de locaties voor broedende vogels. Op deze gebieden is de Wet Natuurbescherming van toepassing.

Dit betekent dat er momenteel op deze locaties niet gevist mag worden. Respecteer dit toegangsverbod om de sportvisserij in dit unieke gebied niet in een kwaad daglicht te stellen. Lees hier meer… Medewerking Havenbedrijf Rotterdam Sportvisserij Zuidwest Nederland is blij met de medewerking van Havenbedrijf Rotterdam voor het mogelijk maken van sportvisactiviteiten op de verschillende ontoegankelijke locaties en kijkt uit naar het naar najaar om op de Kop van de Beer te kunnen gaan vissen.

Sportvisserij Zuidwest Nederland hoopt de relatie met het Havenbedrijf Rotterdam te intensiveren en daar waar dat voor beide partijen acceptabel is, meer locaties toegankelijk te maken voor sportvissers. De strikte naleving van de regels van- en de afspraken met het Havenbedrijf Rotterdam zullen dat eventueel mogelijk maken.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Karperuitzet in Groningen en Drenthe
Marc Borst -
image description
Onderzoek visstand Volkerak-Zoommeer
Marc Borst -