Winkelbezoek Jos Boone BV

Winkelbezoek Jos Boone BV

Door Lance senior

Volgens de verhalen zou Jos Boone BV altijd al in de top 5 van gerenommeerde watersportzaken in Nederland en Belgïe thuis horen. Dus de stoute schoenen aangetrokken en naar het Zeeuwse afgereisd.

Aan de Maisbaai 1 te Middelburg ligt een prachtig zogenaamd winkelschip genaamd:” Helena Maria” welke vernoemd blijkt te zijn naar de grootmoeder. Een dijk van een winkelschip waar orde en netheid opvalt, maar vooral de gezelligheid bovenaan in het vaandel gevoerd wordt. De koffie en de daarbij behorende koeken werden direkt aangevoerd en Jos nodigde mij uit in zijn kantoor.

                       


Jos Boone BV was van oorsprong een bunkerbedrijf voor de binnenvaart en visserij. Jos voer rond met zijn bunkerscheepje met olie, smeervetten en ander toebehoor. Dit was in 1975. Later kwam aan de Maisbaai een Tjalk te liggen waar Jos en later Dien, zijn vrouw, een onderkomen kregen en waar direkt ook de winkel werd gestart. Via het artikelengamma wat ze toen begonnen te voeren, kwamen ze in aanraking met de watersport en groeide de zaak uit tot een van de beste van de Benelux, wat uiteindelijk resulteerde in het huidige prachtige en unieke winkelschip.

                       


Het bedrijf groeide en groeide en naast de winkel werd er een importafdeling opgezet met een klantengebied van ongeveer 16 winkels. De grootste ontwikkeling die er was, ging via de electronische apparatuur, waarbij o.a.Lowrance, Eagle en Icom de boventoon voeren.
Dankzij Dien, de vrouw van Jos, kregen de drie merken een grote naamsbekendheid vooral in de sportvisserij, zowel op het binnenwater als op zee. Zij kunnen dan ook met recht de Electronica/navigatie specialisten genoemd worden met inmiddel seen team dat uit 8 personen bestaat! Ik heb Dien even gevolgd in de verkoop van een aantal Lowrance Plotters en ik moet zeggen: “Petje af”! Tevreden mensen etc.etc. Jos Boone BV blijkt inmiddels al 25 jaar de drie merken te voeren wat ook een unicum is.

                       


“Al 25 jaar dealer van verschillende topmerken”

Jos Boone BV is verder dealer van Vetus dieselmotoren, Honda BB motoren tot 10PK en Honda Agregaten enz. enz. De moeite waard om deze echte waterwinkel eens te gaan bezoeken. Prijzen zijn perfekt en scherp. Mocht je eens iets voor je visboot nodig hebben, ga er eens kijken en laat je adviseren. Je zult zien dat ik niet heb overdreven. Meer info http://www.josboone.nl . Kijk bovenaan de menubalk o.a. op producten en aanbiedingen.

 



ANDEREN LAZEN OOK