Winkelbezoek Hengelsport van Benthem

Winkelbezoek

                       

Hengelsport van Benthem
Van Benthem Hengelsport, een winkel met een geschiedenis. Staat al jarenlang bekend als een van de betere hengel-sportzaken in Twente.
De winkel was voornamelijk
allround georiënteerd.


Van Benthem heeft echter in de loop der jaren op alle vlakken in de hengelsport een goede reputatie opgebouwd. Inmiddels is Van Benthem een van de grootste vliegviswinkels van Oost-Nederland. Goede vakkennis en ervaring vindt u hier absoluut!

Vliegvissen
Frank van Benthem heeft zich sinds 2 jaar grotendeels toegelegd op het vliegvissen en niet zonder succes. Een meer dan ruime vliegvisafdeling laat menig vliegvissershart sneller kloppen. Ruime keuze aan bindmaterialen, gereedschappen, kleding, boeken en uiteraard hengels en reels, dat is wat u hier zeker zult aantreffen. Frank van Benthem is zelf ook fanatiek vliegvisser en dat merk je aan alles. Hij verzorgt elke week bindcursussen en de “De vlieg van de Maand”, zoals U inmiddels ook op Total Fishing heeft kunnen lezen. Kom je als klant binnen en je wilt iets weten over een bepaalde vlieg? Voor je het weet staan de bindspullen op tafel en krijg je een vakbekwame uitleg.

                       


Frank (l) geeft graag vakbekwame uitleg…

Witvissen
Naast dat de Van Benthems zelf fervente wedstrijdvissers waren hebben zij zich ook altijd bezig gehouden met het ontwikkelen van nieuwe systemen en aanpassingen op hengels. Zo komen nu nog mensen van heinde en verre om hun top te laten versnijden. Het is een specialistische techniek waarbij de carbontop voor in de holle top wordt gelijmd i.p.v. telescopisch. Gevolg is een naadloze overloop en een perfect verloop in actie. Zelfs klanten uit Engeland vissen met de toppen van Van Benthem.

Karpervissen
Tegenwoordig heeft Van Benthem ook een complete lijn aan boiliemixen en flavours ontwikkeld onder de naam “Sunfish”. Een succesvolle range die goede resultaten oplevert.

Roofvissen
Ook op het gebied van roofvissen heeft Van Benthem inmiddels zijn sporen verdiend.
Zo hebben ze een doodaas hengel voor de rivier ontwikkeld met een lengte van 4.20 meter en een relatief zachte actie. Vist zeer prettig en stelt u in staat om de kribben efficiënt af te vissen.

Tot slot kregen we op ons bezoek een hengel te zien waarvan we niet begrepen hoe het zat. Een interpass hengel gemaakt van een vierdelig topset van een wedstrijdhengel! Wat moet je daar nou mee? Frank vertelde ons dat deze als feederhengel, karperhengel en snoekhengel wordt gebruikt. De foto’s van de vissen logen er niet om en door deze hengel krijgt onze sport een nieuwe dimensie, het wordt weer spannend, je voelt weer dat je aan het drillen bent!”

Van Benthem Hengelsport, gevestigd op de Ootmarsumsestraat 92a in Oldenzaal is een vernieuwende winkel die zeker een bezoek waard is. Meer info op: www.hengelsportvanbenthem.nl , de koffie staat in ieder geval klaar!




 


ANDEREN LAZEN OOK