Wat is er te vangen op het Oostvoornse Meer?


Persbericht Sportvisserij Zuidwest Nederland

Wat is er te vangen op het Oostvoornse Meer?
 

Sportvisserij Zuidwest Nederland is op zoek naar (vlieg)vissers die met ons mee willen helpen om een goed beeld te krijgen van de visstand van het Oostvoornse Meer. Het Oostvoornse Meer is een uniek en zelfs een (Europees) beroemd water onder sportvissers die graag met  de vliegenlat en/of kunstaas actief is. Enkele forelsoorten, zalm en bot zijn de vissoorten die op dit meer worden belaagd, maar worden deze vissen overal op het meer en even gemakkelijk gevangen?

Dat zijn vragen waar we graag antwoord op willen krijgen. Daarom organiseert Sportvisserij Zuidwest Nederland op dinsdag 1 december 2015 – de eerste dag na de gesloten tijd in november - een monitoringsdag op het Oostvoornse Meer. Deelname is gratis en er zijn diverse leuke prijzen te winnen. Zo heeft Avicentra Hengelsport een mooie prijs beschikbaar gesteld voor de grootste forel. 


Het belangrijkste van deze unieke monitoringsdag is duidelijk: zoveel mogelijk vissen vangen! Hoe? Dat maakt niet uit, als de vergunningsvoorwaarden die voor dit unieke viswater gelden maar worden nageleefd.

De gevangen vis wordt gewogen, gemeten en van een aantal zal de maaginhoud worden bekeken. Er wordt dus zoveel mogelijk informatie verzameld en genoteerd op het hengelvangstregistratieformulier. Dit hengelvangstregistratieformulier kan overigens het gehele jaar worden ingevuld en aan ons worden geretourneerd. 


De monitoringsdag duurt van 9.00 uur tot 16.00 uur en er worden zoveel mogelijk sportvissers verwacht bij het Oostvoornse Meer. Met deze dag willen we het Oostvoornse Meer ook nog eens een keer in de spotlights zetten en zal bij succes een terugkerend evenement worden. Bekende vliegvissers zijn aanwezig, waaronder Marco Kraal (bekend van VisTV).


Aanmelden
Om alles goed voor te bereiden dien je je vooraf wel aan te melden als je komt. Dit kan via info@sportvisserijzwn.nl. Heb je vragen of behoefte aan meer informatie? Dan kun je contact opnemen met Rutger Meijer, belangenbehartiger Sportvisserij Zuidwest Nederland.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Karperuitzet in Groningen en Drenthe
Marc Borst -
image description
Onderzoek visstand Volkerak-Zoommeer
Marc Borst -