image description

VIS TV 9: Flevobrasems vanaf de camping

Sportvisserij Nederland  

VIS TV 9: Flevobrasems vanaf de camping    

De negende aflevering van VIS TV begint komende zondag op de camping, bij Dronten. 

Na een nachtje kamperen wandelen Ed en Marco hier vanuit hun tent naar de oevers van de Lage Vaart. Daarna verkast het duo naar het immense Ketelmeer, op zoek naar de reusachtige brasems die hier schijnen te zwemmen.

Stoop en Kraal hebben hun tentje opgezet op een camping pal aan de Lage Vaart. Zo kunnen ze na een nacht kamperen meteen aan de slag en verliezen ze geen kostbare vistijd. Ed heeft heerlijk geslapen, terwijl Marco vooral wakker heeft gelegen van Ed’s gesnurk. 

Desondanks beginnen de twee goedgemutst aan de visdag. Terwijl de rest van de camping ontwaakt, gooien de presentatoren al hun voerballen in op de stek. 

Bekijk hier de promo:

Stuiterende top
Ed start met de vaste stok van zeven meter en Marco kiest voor zijn lichte feederhengel. 

Her en der ‘draaien’ al enkele vissen aan het wateroppervlak. Het duurt dan ook niet lang voordat Marco’s top begint te stuiteren: een prachtige, goudkleurige brasem mag even kort voor de camera’s poseren. 

Ed weet aan de vaste stok enkele mooie voorns en baarsjes te vangen. Na de nodige vissen gaat de trek die even eerder nog op het kanaal stond eruit, waardoor de vis een stuk minder actief wordt. Een mooi moment om te verkassen. 


Aan het Ketelmeer gaan Ed en Marco feederen.

Recordbrasems
Na een heerlijk gehaktballetje in de campingkantine rijdt het tweetal naar het nabijgelegen Ketelmeer. Aan de oever van deze grote slok water gaan ze feedervissen. Naar verluidt zwemmen hier recordbrasems en daarom gaan ze aan de slag met wat zwaarder materiaal. 

Het duurt even voordat de vis op hun voerplek arriveert, maar daarna gaan de toppen behoorlijk krom. Benieuwd of ze van die ‘vloermatten’ weten te vangen waar het Ketelmeer bekend om staat? Kijk dan komende zondag vanaf 9.30 uur naar aflevering 9 van VIS TV. 

Gratis online terugkijken
Het nieuwe seizoen van VIS TV wordt tot 25 maart iedere zondag van 9.30 tot 10.00 uur uitgezonden op RTL 7. 

Op www.vistv.nl vind je daarnaast promo’s, informatie over de bezochte stekken en kun je de afleveringen eenvoudig en gratis online terugkijken. Volg VIS TV voor nog meer bonusmateriaal ook op Facebook

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Visser in de maak ( deel 1 )
Willem Moorman -
image description
Feederen op het Wantij
Willem Moorman -