image description

Vierde barbeeldag wordt mooier dan ooit!

Op zaterdag 22 september organiseren Sportvisserij Oost-Nederland en Hengelsport Federatie Midden Nederland voor de vierde keer de barbeeldag. Locatie is opnieuw Camping de IJsselhoeve in Veessen. Na de grote successen van eerdere jaren, pakken we het dit jaar nog grootser aan!

Nieuw dit jaar is een demoplein direct aan de IJsseloever en een loodruilbeurs. Ook hebben we deze keer een loterij met mooie prijzen! Deze vierde editie van de barbeeldag staat als een huis en belooft ook dit jaar weer een groot spektakel te worden, wat je niet mag missen!

Vanaf 10.00 uur ben je van harte welkom. De toegang is natuurlijk weer gratis. Ook is er volop gratis parkeergelegenheid aan het begin van de camping. Bij aankomst word je verwelkomd door de parkeerbegeleiders en je krijgt direct een overzichtelijke programmaflyer. De hele dag wordt opgeluisterd door spreekstalmeester Marco Kraal, hij zorgt ervoor dat je niets hoeft te missen.
 
Om alvast in de stemming te komen, check vooral de volgende video's:
 
 
 
 
 

Demovissers
Natuurlijk zijn er weer nationale en internationale grootheden op het gebied van barbeelvissen aanwezig, die met een uitgebreide uitrusting langs de IJsseloever zitten te vissen. Deze barbeelspecialisten vissen met verschillende materialen, aas en voer. Je kunt ze direct aan de waterkant alles vragen over hun specifieke manier van vissen op barbeel.

Lezingen en live demonstraties
Opnieuw hebben we 2 gerenommeerde barbeelvissers bereid gevonden om lezingen te verzorgen. De vrolijke Limburger Leon Haenen neemt je mee in zijn gepassioneerde verhaal over het vissen op barbeel in de Grensmaas, de Geul en de Ardennen. Ook het centrepin vissen komt uitgebreid aan de orde.
 
Nuchtere Drent Herwin Kwint neemt je mee op avontuur naar de Franse rivier de Lot. Aan de hand van waanzinnige sfeer- en actiebeelden vertelt hij zijn verhaal. Hij benadrukt daarbij het vissen op grote vis met superlicht materiaal.
 

Leon Haenen
 
Live aan de IJsseloever kun je veel leren van Tim Janssen. Tim vertelt in twee sessies over zijn actieve manier van madenvisserij. De kneep zit hem in de voorbereiding van onder andere het lokvoer, maar ook het steeds weer precies aanbieden van de korf op de juiste plek is een belangrijk onderdeel van zijn demonstratie.
 

Tim Janssen
 
We hebben Leon Haenen ook nog kunnen strikken voor een live demonstratie centrepin vissen. Hij heeft verschillende gemonteerde centrepin hengels klaarstaan. Zowel trottend vissen als vissen met de dobber komt uitgebreid aan de orde.
 
Gedurende de hele dag staat Cor Oberink van de Vereniging de Nederlandse Vliegvisser (VNV) tot je beschikking om je te leren werpen met de vliegenhengel.

Loodruilbeurs
Kom je ook naar de barbeeldag, vergeet dan niet om wat oud (werp)lood mee te nemen. Je kunt het lood gratis omruilen tegen loodvervangers van www.hetjuistevislood.nl Om zoveel mogelijk bezoekers de kans te geven van deze ruilmogelijkheid gebruik te maken, gaan we in eerste instantie uit van maximaal 5 stukken loodvervangers per persoon. OP = OP! Ruilen vindt plaats op basis van ongeveer gelijk gewicht. Bijv. een stuk lood van 50 gram voor een loodvervanger van 40-60 gram. Maar ook 5 loodjes van 20 gram kunnen geruild worden voor 1 loodvervanger van 80-100 gram of 100-120 gram

Hengelsportmarkt
Uiteraard willen we je weer in de gelegenheid stellen om direct het materiaal aan te schaffen wat je nodig hebt om op barbeel te vissen. Bij de verschillende hengelsportwinkeliers kun je het complete arsenaal bij elkaar verzamelen. Van hengel tot aas en lokvoer. Check de flyer voor een overzicht van de winkeliers.

Jeugdplein
Na het succes van vorig jaar is er natuurlijk ook nu weer volop ruimte voor de jeugd. Onder begeleiding van VISmeesters van Sportvisserij Oost-Nederland en Hengelsport Federatie Midden Nederland kunnen kinderen vissen vanaf de IJsseloever met stevige feederhengels. Ook zijn er aquaria aanwezig waar kinderen vissen kunnen bekijken en aan de hand van een grote zoekkaart kunnen bepalen welke soorten er rondzwemmen.
 
Loterij
Pik jij het juiste lot uit de loterij? We hebben een uitgebreide prijzentafel met voor elk wat wils. Er zijn heel veel prijzen van klein materiaal tot hengels, maar er zijn ook enkele zeer unieke prijzen te winnen! Ok dan, een tipje van de sluier: “een dag barbeelvissen met…??”.
 

Barbeelwedstrijd

In aansluiting op de barbeeldag organiseren we dit jaar op zondag een barbeelwedstrijd. Klik hier voor meer informatie en schrijf je direct online in.