Vier kuub vuil tijdens 12e Opruimdag Rozenburgse Landtong

Vier kuub vuil tijdens 12e Opruimdag Rozenburgse Landtong 

Op zaterdag 29 augustus was het dus weer zover, onze 12e Opruimdag op de Rozenburgse Landtong. We hebben verzameld op de veerstoep in Rozenburg in Restaurant Veerheuvel.

Al jaren is het reeds traditie dat zeevissers samen hun geliefde waterkanten opschonen. Het zijn niet alleen vissers, maar ook recreanten laten hoop slingeren, helaas zien we dat nog te vaak. Ook vinden wij veel drijfvuil aan de waterkant.

Wij hebben met 26 man en vier kinderen een 4 kubieke meter vuil opgeraapt/verzameld en met bus van Cor naar de mileustraat van de gemeente Rozenburg gebracht.
 

Daarna hebben we weer verzameld in de Veerheuvel voor natje en hapje. Vervolgens zijn wij gezellig gaan vissen in en aan het Calandkanaal, sommigen met zeebaarsstok en andere met zeehengel.
Er werden diverse visjes gevangen, meest wijtingen en steenbolken. Het was heerlijk toeven door het mooie weer.



Na afloop van de vismeeting nog mooie tombola gehouden in Veerheuvel met leuke prijzen. Iedereen kreeg tot slot een Goody Bag. Wij bedanken alle deelnemers en sponsoren voor hun bijdrage aan deze fijne dag.

Sponsoren waren in 2015;  Zeehengelsport, E.M.O. ertsoverslag, Opzoomer , Eagle Hengelsport, Barzilay, Fam. Hübbers, Sportvisserij ZWN, Hengelhuis Maassluis, Total Fishing, Avicentra Oostvoorne.  J.Geschiere , R.van der Haven, Havenbedrijf Rotterdam.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -