Total Fishing Limburg Cup 2006

Total Fishing Limburg Cup 2006
 
Vorig jaar al speelde het in onze gedachten: een visweekend organiseren met een groepje vrienden en bekenden binnen de hengelsportwereld. Dit jaar kwam het er daadwerkelijk van: afgelopen weekend werd in goed gezelschap voor het eerst de Total Fishing Limburg Cup gevist op de Limburgse Maas.
 
Doel van deze dagen was heel eenvoudig en duidelijk: gewoon lekker samen vissen op roofvis vanuit de boot, samen gezellig eten en drinken en veel over vissen praten. Later is daar een stressloos wedstrijdelement aan toegevoegd onder het motto; meedoen en genieten is belangrijker dan winnen!
 
Ook de regels waren heel eenvoudig: degene met de meeste vissen heeft gewonnen. Als hoofdprijs een door Total Fishing beschikbaar gestelde wisselbeker, met daarnaast nog enkele prijzen voor de grootste snoek, snoekbaars, baars en roofblei, gesponsord door Fish Inn in Venlo. Verder was er voor iedere deelnemer een originele Total Fishing member cap en jack beschikbaar.
 
Er werd uiteindelijk een datum geprikt, 24 juni 2006. Diverse mensen zijn benaderd voor dit weekend, waarvan het merendeel spontaan meedeed en waarvan de meeste regelmatig op allerlei internetsites, waaronder Total Fishing, voorbijschuiven.
 
Piet Driessen, Volkmar Strikkers (poldersnoeken.nl) , Björn en Freek Janssen (roofbleivissen.nl) , Bard Borger en Bernd van Broekhoven (baarsvissen.nl) , Leon en Lambert Haenen, Egon Doijen, Yvo Bindels, Sando Schmeets, Luciën de Kroon (metersnoeken.nl), Johan Caneel en Han van de Eertwegh over. 14 personen in totaal.
 
Op vrijdag overdag zijn al de meeste voorbereidingen getroffen. Plaats van handeling is een stuk grond van maar liefst 3000 vierkante meter, dat het midden houdt tussen een fruitboomgaard en een grote vakantietuin. Met zijn vele fruitbomen, grasveld, groot terras, blokhut met koelkast, WC en afwasmachine en een vijver een waar paradijsje dat geknipt is voor een activiteit als deze.
 
De avond van tevoren arriveren Johan, Volkmar, Yvo en Sando. Sando werkt bij een drankenhandel en dat kwam goed uit! Een eigen tap en voldoende flessen frisdrank worden van zijn aanhangwagentje de tent in gesjouwd. Ook Johan Caneel komt al op vrijdag en ’s avonds hebben we het weekend met een heerlijk koud biertje ingeluid.
 
In de vorm van een uitgebreid fotoverslag volgt hier een impressie van dit fantastisch leuke weekend waar het plezier in het vissen voor opstond!
 
 
Zaterdag 24 juni, 6.00 uur ’s morgens. Al de deelnemers met in totaal 7 visboten arriveren en even later zitten we aan de lange tafel in de “catering-tent” aan een lekkere bak koffie.
 
Ook de delegatie “Zuid” (Leon Haenen, Yvo Bindels en zijn maat Sando) hebben er zin in!
 
 
Na de koffie gaan we snel op weg naar de trailerhelling en maken de boten in orde.
 
Luciën de Kroon heeft ’s morgens Yvo als maat
 
Achter elkaar werden alle boten vlot te water gelaten. Hier is Piet Driessen aan de beurt.
 
Sommige boten lieten direct bij het verlaten van de jachthaven de kunstaasjes al te water, anderen gingen op zoek naar andere goede stekken.
 
Er werd driftig geverticaald, geworpen…
 
… en getrold om de rovers aan de schubben te komen.
 
Na een morgen met magere resultaten, was er om 12.00 uur afgesproken op een grindgat langs de Maas. De boten werden langs de kant afgemeerd…
 
… en in de schaduw van enkele bomen werd in het gras even uitgerust, een boterham gegeten en het eerste biertje gedronken.
 
De ervaringen van de ochtenduren worden uitgewisseld.
 
 
Piet Driessen geeft visles aan junioren Volkmar Strikkers en Bard Borger.
 
Na de middag werd er gewisseld: elke schipper kreeg een nieuwe maat aan boord. Er werden deze dag weinig, maar wel enkele hele mooie vissen gevangen. De vissen die in de prijzen vielen: een hoog gebouwde roofblei van precies 75 cm voor Han…
 
… een beresterke riviersnoek van 96 cm voor Yvo…
 
… een snoekbaars van 60 cm voor chippendale Bard…
 
… en een 42 cm lange stekelridder voor Luciën.
 
Het was heet zaterdag, en het was belangrijk om het hoofd koel te houden tijdens het vissen. Hier demonstreren Bernd en Han hoe je ook zonder visvinder onder water kunt kijken…
 
Na afloop snel traileren en terug naar de overnachtingsplaats voor een koude versnapering.
 
Ook de hongerige magen moesten worden verzorgd, en de gebroeders Haenen namen de eerste barbecue-ronde voor hun rekening.
 
Jong en oud genoot na een hete visdag van een overheerlijk maal in de schaduw onder de fruitbomen.
 
Leon Haenen heeft voor een groot scherm gezorgd en alle foto’s van vandaag passeren de revue, begeleid door het commentaar van 14 sportvissers met een eigen mening…
 
Uiteindelijk eindigen zowel Luciën als Yvo op de eerste plek met elk drie vissen en allebei gaan ze met de Total Fishing Limburg cup naar huis.
 
Na een korte nacht wordt de “slaapzaal” op de afgesproken tijd (8.00 uur zondagmorgen) wakker.
 
Ook bij Freek gaan de eieren met spek er goed in!
 
Als laatste nog een groepsfoto van alle deelnemers.
V.l.n.r.: Piet, Egon, Bernd, Freek, Yvo, Sando, Volkmar, Johan, Luciën en Bard. Zittend v.l.n.r.: Lambert, Björn, Leon en Han.
 
We kunnen spreken van een uitermate geslaagd weekend. We hebben gevist op een mooi stuk rivier. Ook de weergoden werkten fantastisch mee met temperaturen van dik 25 graden celcius.
 
Maar vooral de gezelligheid in de boten en ‘s avonds tijdens de barbecue en daarna, maakten het tot een dag waar door de deelnemers nog lang over gesproken zal worden. En dat was precies het doel dat we voor ogen hadden toen het idee voor de dag geboren werd. Tot volgend jaar!
 
 

ANDEREN LAZEN OOK