Thanks

Thanks

Door Michael

Het zal nu ruim een week geleden zijn geweest, dat ik in mijn mailbox een email tegen kwam met de volgende tekst als onderwerp: vissen met Mike. Ik vind wel vaker e-mails in mijn mailbox die betrekking hebben op het vissen, maar nadat ik ‘hem’ in zijn geheel had gelezen bleek dat deze wel een hele bijzondere was.

Nu moet u weten dat ik wel vaker verzoeken krijg of er opstappers mee kunnen gaan voor een dagje op het water. Meestal is dit geen probleem. Omdat ook ik maar over een aantal vrije dagen in het jaar beschik, probeer ik dit dan meestal in het weekend te regelen. Alleen voor dit verzoek zou ik zelfs mijn laatste vrije dag nog willen opnemen. Reden: Delano.

Al snel was ik tot de conclusie gekomen dat het niet alleen bij “een gratis dagje op het water ” zou moeten blijven voor Delano en zijn vader….nee, de hele familie moest en zou in het zonnetje worden gezet met veel vis-cadeautjes en verrassingen voor de kleine Delano.
Ook moest mams natuurlijk in de gelegenheid worden gesteld om mee het water op te kunnen gaan en degene die mij de email had geschreven (Johan) toch wel. Om een lang verhaal kort te houden volgt hier het verslag.

Het plan zag er als volgt uit. Nadat ik onze Friese gasten had verwelkomt bij de trailerhelling, en Delano zijn eerste cadeautjes had gegeven, die door Peeters Hengelsport waren aangeboden, zouden we met 3 boten richting de Zaanse molens gaan. Delano en zijn vader zou het eerste deel van de dag bij Dietmar aan boord gaan, het 2e gedeelte bij mij. Moeders en Johan gingen opstappen bij mijn broertje Rick. Bij mij aan boord kwam mijn oudste broer Aad om foto’s en films te maken.

Met Gonzales Eliazer van de Havendienst Zaandam, hebben we kunnen regelen dat de gehele familie om ongeveer 11.15  ter hoogte van ‘De Bonte Hen’ aan boord zou gaan van de Z2, om onder begeleiding van de brandweer richting Hengelsport Rentenaar te gaan varen. Daar aangekomen stond Ed Stoop van VisTV met een tas vol met visspullen op de stijger om de familie te verwelkomen.

Het zal ongeveer 11.45 uur zijn geweest toen Monique, van McDonald’s Zaandam, binnen kwam stappen om Delano te verrassen met ballonnen en een zak vol lekkers. Na het eten was het tijd geworden voor Delano om de cadeautjes van Bass Assassin, De Roofvis en die van Rentenaar in ontvangst te nemen, en uit te gaan pakken.

Ook aan Delano’s ouders was natuurlijk gedacht. Namens Ici Paris Xl Zaandam kwam bedrijfsleidster Diana Uitenwerf een prachtig pakket uitrijken aan de ouders van Delano. Helaas zat het er niet meer in om ‘s middags verder te gaan met deel 2 van de visdag; het kleine mannetje zat er behoorlijk doorheen.

Na een laatste rondje langs de molen te hebben gevaren, gingen we de familie weer afzetten waar het allemaal ‘s morgens was begonnen: bij de trailerhelling. Als laatste zou ik heel graag van de gelegenheid gebruik willen maken om een ieder nogmaals te bedanken voor hun belangeloze inzet en bijdrage aan deze onvergetelijke visdag… THANKS.

Michael


Alles klaar voor onze Friese gasten.


De eerste cadeautjes van de dag… een prachtig Predox-hengel en molen die ik namens Peeters Hengelsport uit Amsterdam mocht aanbieden aan Delano.


Dietmar Isaiasch bood spontaan aan om, naast cadeautjes, ook persoonlijk langs te komen om vader en zoon mee het water op te nemen.


Zo groot?


Even de te volgen strategie doornemen tussen vader en zoon.


Klaar voor een aanbeet.


Broer Rick nam de taak op zich om moeders en Johan (degene die de e-mail had geschreven) hun eerste verticaalles te gaan geven, en met succes.



Moeders stapt over op de Z2 van de Havendienst Zaandam.


De ‘watershow’ voor Delano aangeboden door de Zaanse vrijwilligers brandweer.


Monique van McDonald’s Zaandam met een zak vol lekkers voor Delano.


Cadeautjes die Peter Dohmen van “De Roofvis” had meegegeven.


Cadeautjes vanuit Amerika die Teresa Shiver van Bass Assassin had opgestuurd.


Nog meer ‘plastic’…..that’s fantastic….!!!


Nog meer cadeautjes,  dit keer van Rentenaar Hengelsport.


Een tevreden blik.


Het verrassingspakket aangeboden door Ici Paris Xl Zaandam.