Succesvolle visdag voor de jeugd

Persbericht V.A.H en de Snuffelhoek
 

Succesvolle visdag voor de jeugd  

 
Zoals elk jaar op de laatste zaterdag van mei organiseren de Hengelsport Vereniging Alblasserdamse Hengelaars (V.A.H) en de hengelsportwinkel de SnuffelHoek de Jeugdvisdag, een wedstrijd voor kinderen.
 
De organisatie mocht zich toch verheugen op 72 kinderen die zich hadden ingeschreven voor deze dag. Er werd gevist in vier groepen aan de Ponykade op de nieuwe steigers van de vereniging .
 
Veertig steigers bezet.
 
In de ochtend werd om 10:00 uur het startsein gegeven voor de twee jongste groepen. En al gauw werden de eerste vissen gevangen ondanks dat het weer vrij helder en windstil was.
 
Na een uur stopte de jongste groep drie tot en met zes jaar. Als organisatie hebben wij bij de puntentelling een grote fout gemaakt. De Opa van Arend attendeerde er ons op dat hij meer punten had dan Thijs. 
 
De prijswinnaars in de categorie drie tot zes jaar.
 
Eerste werd Arend Penning (officieel), samen met Thijs van de Rhee. Tweede werd Jente de Jong. Zij ving ook de grootste vis van de groep. Derde werd Kylian van Haaften.
 
Omdat we op dat moment de bekers al hadden uitgereikt aan de andere kinderen en het wel heel erg sneu zou zijn om de bekers terug te vragen van kinderen hebben we Arend ook een viskanis gegeven en we zullen er zorg voor dragen dat Arend als nog zijn beker krijgt.
 
Lastig een prijs uit te zoeken.
 
Na 1,5 uur stopte de groep van zeven tot en met negen jaar. Als eerste eindigde Nathan Hage. Tweede werd Nanna de Jong. Zij had ook de grootste vis van de groep. Derde werden Rick de Jager en Bjorn Stuy.
 
De winnaars uit de groep 10 tot 12 jaar.
 
In de middag werd om 13.30 uur het startsein gegeven voor de twee oudere groepen. Doordat het wat bewolkter en er wat wind op het water kwam is er beter gevangen dan in de ochtend en ook de brasems wisten het voer te vinden. Na 1,5 uur stopte de groep 10 tot en met 12 jaar.
 
Eerste  werd Dylan Velthuis (ook de grootste vis van de groep) en tweede Thijs Verloop. Derde werden Corne Paschier en Imre Naaktgeboren.
 
De winnaars uit de groep 13 tot en met 15 jaar.
 
Na  twee uur stopte de groep van 13 tot en met 15 Jaar. Eerste werd Jorg Zanen en tweede  Anne van Zanten. Derde werd Willem Hoek (grootste vis van de groep)
 
Anton bedankt.
 
Alle kinderen die hebben meegedaan mochten een prijs uitzoeken van de mooie prijzentafel. Een aantal prijzen en het voer en maden zijn beschikbaar gesteld en daarom willen wij de volgende firma’s bedanken: Laselo levendaas groothandel, Hengelsport groothandel Zuilen, Preston Innovation, Lion Sports, Dam Hengelsport, Sensas.
 
Het is altijd spannend aan het water...
 
Als organisatie kunnen we toch terug kijken op een geslaagde dag en willen de winnaars nogmaals feliciteren en hopen jullie allemaal volgend jaar weer te zien.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -