Stichting Herstelling ontvangt 500 euro

Stichting Herstelling ontvangt 500 euro

De commissie Zeevissen van de Federatie Sportvisserij MidWest Nederland organiseerde in juni en september 2013 opruimacties. Deze acties werden uitgevoerd in samenwerking met het jongerentraject School 2 Work (S2W) van de stichting Herstelling. Op maandag 6 januari 2014 ontving deze organisatie een cheque van 500 euro voor de 500 kilo afval die zijn opgeruimd.
 
De opruimacties zijn gehouden langs de pieren van IJmuiden, het Ganzeneiland, het Sluizencomplex en langs het Noordzeekanaal. De groep jongeren, onder leiding van twee 'werkmeesters' gingen met vuilniszakken en prikstokken aan het werk.
 
Het jongerentraject School 2 Work (S2W) van de stichting Herstelling zet zich in voor vmbo- en praktijkleerlingen die dreigen uit te vallen (of al uitgevallen zijn) uit het schoolsysteem of een laagdrempelige werkervaringsplek nodig hebben. Zij verrichten lichte onderhoudswerkzaamheden bij locaties zoals Het Amsterdamse Bos, fort De Liede, Ruigoord en omgeving Houtrakpolder. 
 

Een cheque ter waarde van 500 euro voor het goede doel.
 
Al is er een omslag te zien ten aanzien van achterlaten van vuil door sportvissers, toch is het helaas nog steeds zo dat er teveel vuil ligt langs de visstekken. Het is natuurlijk niet zo dat al het achtergebleven vuil van sportvissers afkomstig is. Ook andere personen laten regelmatig vuil achter. 
 
De federatie blijft deze acties continueren, omdat deze hard nodig blijven voor het milieu en natuur. Het doel van deze acties is om iedereen bewuster met hun materiaal en afval om te laten gaan.
 
De opruimactie is een samenwerkingsverband van de georganiseerde sportvisserij: Hengelsportverenigingen Zeevissen.com en IJmuider Zuidpier Zeevis Vereniging, de hengelsportfederatie Sportvisserij MidWest Nederland, Zeevistips.nl en alle hengelsportzaken in de omgeving van de pieren. In het bijzonder bedanken wij Hengelsport Rik en de gemeente Velsen. 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Karperuitzet in Groningen en Drenthe
Marc Borst -
image description
Onderzoek visstand Volkerak-Zoommeer
Marc Borst -