Sørøya Fishing Heilbot Festival Dag 2

Sørøya Fishing

Sørøya Fishing Heilbot Festival Dag 2 

Door Marc van Roie

Deze morgen is er nog steeds veel te wind maar na de middag is deze gekrompen naar 7 tot 8 meter per seconde. De zee is nog verre van kalm maar het is juist doenbaar en we willen vissen. Op naar de boten en uitvaren.

Na een half uurtje vissen heeft Davy een run op zijn hengel, dit is de echte start van het festival. Er komt een heilbotje van 82 centimeter boven. Dit was niet het formaat dat Davy gewoon is, maar het is in ieder geval een begin.


Davy 82 centimeter.


Iets later is het de beurt aan Armin. "Ik denk dat ik vast zit", zegt hij. Plotseling komen er enkele ferme rukken op zijn hengel, heilbot dus. Na een tiental minuutjes komt er een heilbot van 116 centimeter aan boord.


Armin 116 centimeter.


De derde persoon aan boord, Paul zit er maar verdrietig bij te kijken. Maar na een mooie aanbeet en een heftige dril slaagt ook hij er in om een heilbot van 136 centimeter te landen. Verder verspelen de jongens in boot Een nog drie mooie vissen. Maar zo is het meestal, de grootste vissen worden verloren.


Paul 136 centimeter.


Boot Twee met John, Ray en Bert aan boord proberen het op een stek waar ze dit jaar begin juni diverse heilbotten hebben gevangen. Hier driften ze veel te snel om nog leuk te vissen en na een uurtje zonder aanbeet houden ze het voor gezien en verkassen naar een andere stek waar ze in de beschutting van het eiland leuk gullen vangen.

Als het rustiger wordt varen ze terug naar de eerste stek en vangen meteen een heilbotje van 84 centimeter. Ook zij krijgen nog twee mooie aanbeten welke ze niet kunnen verzilveren.


John 84 centimeter.


De vijf andere boten moeten het stellen met mooie gullen en koolvissen. Zo is het als je moet vissen waar je kan in plaats van waar je wil.

Gezien de omstandigheden mogen we niet klagen. Ongeveer vijf uurtjes gevist in moeilijke omstandigheden en al vier heilbotjes waarvan de grootse 136 centimeter die volgens de tabel circa 34 kilo zou wegen.


Tot morgen.


Voor morgen wordt er goed weer voorspeld en gaan we zeer vroeg weg.

Marc
www.soroyafishing.com

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -