Spinnerbait ( Deel 9 )

Spinnerbait ( Deel 9 )

Door: Bertil Bos

Tot besluit nog even het materiaal voor deze visserij. Omdat het hier gaat om een visserij in betrekkelijk zware omstandigheden, zoals vissen in de planten en rotzooi, is het raadzaam om met wat robuuster materiaal op jacht te gaan.

Een wat langere jerkbaithengel is een prima wapen om te zorgen dat je de vis met de wat dikkere spinnerbaithaken ook daadwerkelijk haakt en de vis tussen het vuil vandaan kan houden of krijgen. Ook de wat zwaardere loodkoppen met veel veren vereist een hengel met genoeg werpvermogen. Terwijl ik voor al mijn vistechnieken graag een singlestrand titanium onderlijn gebruik.



Laat ik hem nu thuis. Tijdens het werpen kan de spinnerbait door zijn volume wel eens in de war raken met de onderlijn, vooral bij tegenwind. Door de spinnerbladen blijft het aas attractief en bij een aanbeet zal het titanium, dat om de het kunstaas zit, gaan knikken en dat betekent bij titanium vaak breken. Staaldraad of Fluorocarbon van min. 40 pond is hier beter op zijn plaats. Ga eens een dagje op stap met de spinnerbait en ontdek hoe veelzijdig dit aas is.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Klein kunstaas.
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Visser in de maak
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -