Spinnerbait ( Deel 8 )

Spinnerbait ( Deel 8 )

Door: Berthil Bos

Ik had het al over de veelzijdigheid van de spinnerbait en één van die technieken is het backtrollen met een spinnerbait. Ook hier gebruiken we behoorlijke loodgewichten vanaf 3 meter waterdiepte 80 is zeker niet teveel om dicht bij de boot te blijven.

We beginnen met de spinnerbait naar de bodem te brengen en zodra deze gevonden is spoelen we een paar slagen in. Nu varen we langzaam achteruit of met een front elektromotor vooruit. We gebruiken nu ook weer het snel draaiende wilgen blad, dat ook bij deze vaarsnelheid zijn werk doet. Rustig op een centimeter of 50 van de bodem laten hangen en zolang je het blad voelt draaien gaat het goed.


Altijd weer blij als een gekozen techniek succesvol.

De aanbeten zijn meestal keihard. Wil je wat variëren of draait het blad niet naar behoren dan kan je hem ook af en toe op de bodem neerzetten en met lange halen verzetten waardoor er meer snelheid komt. Opvallend is dat je bij het backtrollen vaak de grotere vissen haakt. Deze moeders zijn vaker lui dan moe en bij het backtrollen kom je vaak erg dichtbij die grote bek.


Opvallend dat bij het backtrollen het formaat snoek omhoog gaat.
 
Een kleine stap verder is het trollen. Wil je ook hierbij de bodem aan houden zal je door de grotere snelheid nog meer lood moeten gebruiken. Vanaf 120 gram is dan zeker vereist, maar je bent wel één van de weinigen die deze techniek toepast, wat je voordeel kan zijn.
 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Klein kunstaas.
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Visser in de maak
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -