image description

Skjervoy, nieuwe locatie in Noord Noorwegen

Visreis.nl  

Skjervoy, nieuwe locatie in Noord Noorwegen  

Centraal gelegen tussen de eilanden Vannøya, Arnøya, Sørøya en daarbij nog de Lyngen- en Kvænagenfjord ligt deze locatie Skjervoy op een perfecte en zeer strategische stek.

Hier ga je tijd te kort komen om alle topstekken te kunnen bevissen. Want of je nu op zoek bent naar zeewolf, kabeljauw, heilbot of koolvis, hier is de kans groot dat je je vissersdroom werkelijkheid kunt laten worden.

Een belangrijke factor hiervoor is de beschutte ligging van deze locatie zodat we hier relatief  weinig uitvaldagen kennen door het weer. Daarmee is het ook een perfecte locatie voor de skrei visserij die vanaf maart en in april optimaal is. Maar natuurlijk ook voor de heilbot als je het einde van het seizoen hiervoor in acht neemt van augustus tm oktober.

In totaal beschikt deze locatie over 5 woningen en 8 appartementen vlak bij het dorp Skjervoy met zo’n 2000 inwoners. Het eiland is met een brug verbonden aan het vaste land zodat je niet afhankelijk bent van een veerboot en te allen tijde kan aankomen of vertrekken.

Er zijn maar weinig locaties in Noord Noorwegen die een vergelijkbaar potentieel hebben wat betreft de visserij.  Er komen hier drie stromingen tezamen te weten de Lyngenfjord, de Kvaenangen fjord en de Reisafjord. Deze fjorden voeren veel voedsel aan bij het uiteinde van de fjord. Als je dan bedenkt dat op deze locatie drie fjorden uitmonden is wel duidelijk dat er veel voedsel en dus ook vis wordt aangevoerd. Daarmee ligt Skjervoy op ‘pole position’ om grote vangsten te leveren.

Verblijf
Er zijn hier 5 vakantiewoningen van 50 m2 beschikbaar. Ze hebben 2 slaapkamers met elk 1 eenpersoonsbed en 1 stapelbed. Daarmee is het geschikt voor maximaal 6 personen. De gezellige woonkamer beschikt over een eetgedeelte, ruime bank, een TV en wifi. De keuken is volledig ingericht en beschikt naast de koelkast, magnetron, koffiezetter, waterkoker, oven en fornuis ook over een vaatwasser. Apart is er ook nog een douche met WC. In totaal zijn er 5 vakantiewoningen beschikbaar.

Daarnaast zijn er nog 8 appartementen. Deze appartementen zijn er in twee formaten.

Type 1 is in de basis gelijk aan de vakantiewoningen alleen hebben de slaapkamers elk 2 eenpersoonsbedden. Deze appartementen bevinden zich in het centrale gebouw met receptie boven de vakantiewoningen. Vanaf hier is het ongeveer 250 meter naar de boten.

Appartement type 2 is 100 m2 en beschikt over 3 slaapkamers met elk 2 eenpersoonsbedden en is daarmee geschikt voor maximaal 6 personen. De woningen liggen op de helling tegenover de rest van het camp. Ook vanaf deze appartementen is het 250 meter lopen naar de boten.

De appartementen hebben natuurlijk ook een woonkamer met eetgedeelte, bank, TV en wifi. De keuken is volledig ingericht en beschikt over koelkast, magnetron, koffiezetter, waterkoker, oven, fornuis en vaatwasser. Apart is er ook nog een douche met WC.

Boten

We beschikken hier over drie fantastische type boten. Beter dan dit ga je het in Noord Noorwegen bijna niet vinden.

24 voet alu kajuit boot met 115 PK inboord diesel, GPS en fishfinder. Van deze boten zijn 3 exemplaren beschikbaar.

24,5 voet Jeanneau Marlin kajuitboot met 115 PK inboord diesel, GPS en fishfinder. Van dit type zijn er 10 exemplaren beschikbaar.

21,5 voet Arvor diesel boten met 100 PK inboord diesel, GPS en fishfinder. Van dit type zijn er 4 exemplaren beschikbaar.

Deze type boten zijn van de hoogste kwaliteit en hebben een kajuit zodat je beschut kunt varen. Tegelijkertijd zijn de boten van het type walk around zodat je rondom de boot kunt vissen en veel ruimte hebt. Daarmee zijn deze type boten geschikt voor maximaal 6 vissers waarbij we voor de Arvor max 4 adviseren. De boten zijn natuurlijk uitgerust met alle benodigde veiligheidsvoorzieningen.

Qua kosten kan het hier heel gunstig uitpakken.

Voorbeeld 1: 4 man in maart skreivissen met grote boot in een 4 persoons appartement voor 500 euro per persoon.

Voorbeeld 2: 6 man in augustus op heilbot met grote boot in een 6persoons appartement voor 548 euro per persoon.

Wil je meer weten over deze nieuwe toplocatie in Noorwegen? Kijk dan hier https://www.visreis.nl/bestemmingen/skjervoy/