Review Fox Coretex

klik om naar de website te gaanReview Fox Coretex        

Door: Quentyn Taylor

Gedurende mijn ‘viscarrière’ heb ik het hele gamma aan mogelijke onderlijnmaterialen wel zo’n beetje gebruikt. Toen ik in een ver verleden begon met karpervissen gebruikten we gewoon nylon en schakelden vrij vlot over op zwart dacron wat, omdat ik op een kleiput viste, erg op moet hebben gevallen tegen de kleur van de bodem.

Eigenlijk is het vreemd dat we 20 jaar verder met de populariteit van fluorocarbon (waar ik me zelf ook schuldig aan maak) weer terug zijn bij het gebruik van monofiele lijnen. Hoe dan ook, onlangs ben ik na problemen met een bepaald type onderlijnmateriaal op advies van een vriend Fox Coretex gaan gebruiken. Gehoorzaam als ik ben kocht ik een rolletje bij de hengelsportzaak en begon ermee te spelen.

Zoals je kunt zien zit het op een verdraaid handig spoeltje dat uit twee helften bestaat. De Coretex wordt als het ware ‘gesandwiched’ zodat het niet in lussen van de spoel kan springen. Op de achterkant van het spoeltje zit een opening die je laat zien hoeveel materiaal er nog op zit, handig om te controleren voordat je naar de hengelsportzaak vertrekt.

De lijn zelf is erg soepel maar behoudt een zekere stijfheid die zo cruciaal is voor een goede rigpresentatie. Het is beschikbaar in diverse kleuren, waarvan ik de Sandy Brown variant koos omdat die het beste past bij de bodem van de wateren die ik bevis.

Een ander punt is dat veel gecoate braids een apparaatje nodig hebben om de coating te strippen. Dit vind ik erg vervelend omdat ik vind dat dit gewoon met je nagel zou moeten kunnen, Coretex voldoet perfect aan deze verwachting. Desondanks beschadigt de coating niet snel tijdens het knopen.

Zoals je op bovenstaande foto kunt zien is Coretex vrij gemakkelijk te strippen met enige druk van de nagel, precies zoals het volgens mij zou moeten zijn. Ik vind het ook opmerkelijk dat het materiaal niet perse gestoomd hoeft te worden om het recht te laten liggen.

Van andere gecoate braids weet ik dat ze flink met stoom moeten worden behandeld om ze recht te krijgen, maar dat is met Coretex niet het geval. Even stevig aantrekken en je bent klaar.

Concluderend ben ik helemaal verkocht aan Fox Coretex, het is een super braid en verslaat de concurrentie op alle fronten. Omdat het in meerdere kleuren en breeksterkten verkrijgbaar is, is dit mijn enige keus als ik met gecoate braids wil vissen, van struinen tot afstandsvissen en alles daartussen. Warm aanbevolen.

Quentyn Taylor

Meer informatie:  http://www.foxint.com

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -