Peuterfonds organiseert succesvol evenement in Naarden

Peuterfonds organiseert succesvol evenement in Naarden

Afgelopen zaterdag was een anders zo doodgewone straat in Naarden het centrum van weer een Peuterfonds evenement. Op een weilandje waar normaal gesproken schapen en ganzen elkaar willen verdringen, stonden nu twee grote tenten en veertien kinderen van Sherpa werden hier enthousiast onthaald door een grote groep vrijwilligers van Stichting Peuterfonds.

Sherpa ondersteunt mensen met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking in de Gooi- en Vechtstreek op het gebied van onder andere wonen, werken en opvang.

De kinderen werden rond 10 uur ontvangen voor het Arsenaal, alwaar een rondvaartboot hen meenam voor een mooie tocht over de wateren in en rondom de Vesting Hierna voer de boot naar de plek waar de Peuterfondstenten stoen en de kinderen de rest van de dag vermaakt werden.

Na het oppeuzelen van een heerlijk stuk taart konden de kinderen onder 1 op 1 begeleiding van een Peuterfondsvrijwlliger een visje gaan vangen.

Al snel werden vanaf de kant de eerste voorntjes gevangen en hadden de kinderen de smaak te pakken. Om toerbeurt werden de kinderen uitgenodigd om onder begeleiding ook een stukje in één van de drie visboten te varen en zo te proberen een snoekje te vangen. Dit is in de middag ook nog goed gelukt, want er werden maar liefst 4 snoeken gevangen.

De visdag werd alleen even onderbroken voor een lekkere lunch en rond 4 uur kwamen de ouders de kinderen alweer ophalen. Maar niet voordat er een prijsuitreiking had plaats gevonden. Ieder kind ontving een grote medaille en Wesley wist door het vangen van de grootste snoek een mooie Peuterfondsbeker in de wacht te slepen.

Alles bij elkaar is het een prachtig evenement geworden die met hulp van diverse partijen in Naarden mogelijk is gemaakt.

Ook was dit het laatste evenement voor 2009 en komen we in het voorjaar van 2010 weer terug met diverse kinderevenementen waarbij we de kinderen die het hard nodig hebben een onvergetelijke dag laten beleven aan de waterkant.

Uitgebreide informatie over Stichting Peuterfonds en haar activiteiten vindt u op www.peuterfonds.nl. Op deze site kunt u ook een uitgebreid fotoverslag van deze dag terugvinden.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Klein kunstaas.
Willem Moorman -
image description
Roofvis Event Gouda 2024
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Visser in de maak
Willem Moorman -