Spinnerbait. ( Deel 1 )

Spinnerbait. ( Deel 1 )

Door: Berthil bos

Opzoek in rommelwater. Nu de watertemperaturen weer omlaag gaan en het vissen op stilstaand water niet leidt tot het vermoorden van de ultieme rover de snoek, gaan we weer op zoek naar de beste stekken.

De vegetatie begint wat af te sterven, maar is nog ruimschoots aanwezig en zal pas bij de eerste nachtvorsten geheel verdwijnen. Tot die tijd hebben we met dit groene spul te maken, omdat de snoek hier graag mag vertoeven, aangezien zijn prooivis hier volop voedsel vindt. Ook op andere plaatsen waar deze aasvissen voldoende voedsel kunnen bemachtigen is Esox in de buurt om zijn graantje mee te pikken.


Geweldige stekken, maar je kunstaas wel aanpassen.

De spinnerbait kan je helpen om op deze stekken probleemloos uit te kammen. Pluggen, jerkbaits, swimmbaits, rubbecraties en noem maar op, zijn allemaal kunstaasontwerpen waar je regelmatig mooie rovers op kan vangen. Je ziet dan ook veel roofvissers dit soort kunstaas gebruiken en als ze op een stek komen waar het door de omstandigheden erg moeilijk  wordt om hier mee te vissen, wordt deze of niet goed uitgevist of zelfs overgeslagen.


De spinnerbait is er in vele variaties, met ieder zijn eigenschappen

Het kan ook enorm frustrerend zijn om tussen de waterplanten of ander ‘’rommel’’ zoals, bomen, takken en ander gezonken hout je kunstaas aan te bieden, omdat hangers veelvuldig voorkomen en je zelfs het kunstaas kan verspelen. Maar juist dit ‘’rommelwater’’ is de omgeving waar de snoek zich opperbest voelt. Deze voor alle vissoorten voedselrijke plaatsen, moet je zeker niet links laten liggen.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Weerzien
Willem Moorman -