Open Kampioenschap Zeevissen Sportvisserij MidWest Nederland

Open Kampioenschap Zeevissen Sportvisserij MidWest Nederland

Zondag 6 oktober 2013 visten 110 sportvissers op het strand van Wijk aan Zee naar de titel Kampioen Zeevissen van Sportvisserij MidWest Nederland. Het KNMI voorspelde een prachtige dag en dat klopte ook nog. Zon…  zee… én vis!
 
Om 10 uur vloog het aas en lood richting de horizon, vrijwel gelijktijdig met de start van de hardloopwedstrijd Wijckloop. Daardoor was het hectisch, maar vooral gezellig druk op het strand.  Het weer was aangenaam zacht, maar de vlakke zeespiegel deed menig zeevisser twijfelen over de vangsten. Al snel bleek dat er toch goed gevangen werd. Onder andere bot, zeebaars en pietermannen kwamen het strand op. In totaal werden er 241 vissen gevangen met een totaallengte van om circa 57 meter.
 
Hectisch, maar vooral gezellig druk op het strand!

 
Vier uur later was al snel duidelijk dat het korps Eagle zeevisteam het eerste Open Kampioenschap Zeevissen had gewonnen. Met een totaal van 514 centimeter gevolgd door team Seagull met een totaal van 426 centimeter, was team Eagle de terechte winnaar. Met deze overwinning wonnen zij het felbegeerde delfstblauwe kampioensbord. De volledige uitslag is hier te bekijken. 
 
Arthur van Tienen, lid van het Eagle zeevisteam, won ook  individueel met zeven vissen ter grootte van totaal 193 centimeter. Kwaliteit verloochent zich niet, want hij is de bondscoach van het Nederlandse Kustvisteam Heren en reist met het team binnenkort naar Spanje voor het WK. Sportvisserij MidWest Nederland en de commissie Zout wensen hen daar heel veel succes!
 
Maar nu kon hij eerst de hoofdprijs in ontvangst nemen: een visreis voor twee personen naar Noorwegen, aangeboden door P&S Visreizen. Alle andere prijzen werden mede mogelijk gemaakt door: Hengelsport Rik, Shimano, Pure Fishing, DAM en Svendsen sport. 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -