NKS wedstrijden Amer en Haringvliet

 

 

 NKS wedstrijd Amer, zaterdag 2 september 2006.

 

Afgelopen weekend was het hard werken voor de vaste deelnemers aan het NKS. Maarliefst 2 wedstrijden moesten er afgewerkt worden en dat kost veel energie, zeker als het een weekend betreft waarin  de definitieve eindstand van de prestigieuze NKS-Eagle-TotalFishing-cup zal worden bepaald. De winnaars van deze cup hebben zich over het hele seizoen de sterkste NKS deelnemers getoond.
 

 ”Wachten voor de startlijn”

 

De eerste wedstrijd op zaterdag 2 september vond plaats op de Amer. Nou niet echt een water waar het nog wemelt van de snoekbaars. De druk van het beroep daar is immens en van een bijzonder visrijk en schitterend viswater wat het eerst was is niet veel meer over. Je struikelt er over de netten en die ene vis die slim genoeg is om daar omheen te zwemmen sneuvelt dan vaak alsnog tijdens de zegenvisserij. Wat een rijkdom wordt daar voor een paar grijpstuivers vernietigd, onvoorstelbaar. De sportvisserij zou daar bij een goede visstand gegarandeerd voor de nodige economische impulsen kunnen zorgen, maar zover is het nog lang niet zo het lijkt.
 

 ”Winnaars van de eerste bootprijs “

 

Er verschenen 38 boten aan de start met  76 gemotiveerde en met het fijnste materiaal vissende sportvissers. Van die 38 boten wisten er maar liefst 16 helemaal niets te vangen, dwz niet één maatse snoekbaars… Gelukkig vingen de andere 22 boten nog wel een paar vissen,  49 stuks in totaal, ruim 1 vis per deelnemer.

 

De sfeer was verder uitstekend en er zijn altijd wel weer een paar deelnemers die zich niet laten kisten en een goede uitslag neerzetten. Nu was het ook niet anders want het winnende koppel M. van Dijk en K. Vervloersem vingen toch nog 5 vissen en dat is een knappe prestatie! Onze Belgische sportvrienden wisten dankzij goede waterkennis de zege te pakken en dat was ook van toepassing op koppel 2.  Dat werden B. Vis en A van Gameren met 4 vissen evenals het koppel dat de derde plaats voor zich opeiste Uithol-Uithol.

 

De grootste snoekbaars werd dit keer gevangen door P. Gijzen met een vis van 66,2 cm.
 

 Winnaar grootste snoekbaars”

 

 

NKS-Wedstrijd  Haringvliet zondag 3 september 2006.

 

De volgende dag moesten de deelnemers opnieuw aantreden en nu op het Haringvliet. Een water met meer potentie maar ook gevoeliger voor ruige weersomstandigheden. En in de vroege ochtend zag het er allemaal niet rooskleurig uit. Veel regen en een wind die steeds verder aan ging trekken. Opnieuw een andere uitdaging voor de bemanning van de 40 deelnemende boten.
 

 ”Je moet wel over doorzettingsvermogen beschikken!”

 

De vangsten waren niet spectaculair maar in ieder geval beter als op de Amer met ook wat meer mooie vissen erbij. De omstandigheden werden extreem moeilijk door de keiharde wind. Varen en ankeren ging alleen goed als je voldoende ervaring had en over veel doorzettingsvermogen beschikte.
 

 ”Winnaars bootprijs en de grootste vis!”

 

In totaal werden er hier door de deelnemers  70 maatse snoekbaarzen gevangen waarvan het koppel Muller van Moorsel er vier dikke vingen, waarmee zij de eerste prijs verdienden. Tweede werden Eric Marteijn en Tom Kroon met 8 vissen en wisten daarmee ook het eindklassement van de NKS-Eagle-TotalFishing cup veilig te stellen. Van harte gefeliciteerd met deze overwinning namens Total Fishing en waar we als redactie natuurlijk best een beetje trots op zijn wanneer een van onze auteurs samen met zijn vismaat deze prachtige cup weet te winnen.
 

 ”Tom Kroon en Eric Marteijn werden vandaag 2e maar wisten wel de eindoverwinning voor de NKS-Eagle-Total Fishingcup te pakken”

 

Derde werd het koppel M. van Dijk en K. Vervloesem uit België die kennelijk in bloedvorm verkeren want een dag eerder wisten zij ook al de wedstrijd op de Amer te winnen. Hulde!De grootste snoekbaars werd gevangen door Robbie Muller en dat was een stevige vis van maar liefst 89,2 cm.

 

Na afloop opnieuw een gezellige en professionele prijsuitreiking met prachtige prijzen van de broodnodige sponsors, zoals altijd weer present. Deze keer speciale dank aan Lowrance-Eagle en Pure Fishing voor de hoofdprijzen en alle andere sponsors die dit soort wedstrijden mogelijk maken. Meer informatie over het NKS vindt u op hun overzichtelijke website!

 

 

 

ANDEREN LAZEN OOK