NKS Wedstrijd op de IJssel

Taaie wedstrijd op de IJssel

 

Zondag 29 oktober 2006 werd de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen vervist op de rivier de IJssel ter hoogte van Kampen. Met de magere vangsten van de laatste keren in gedachten was het nu best wel spannend of er wel goed gevangen zou worden.

 

Door de harde wind  (Noordwest kracht 6) werd de start een half uur uitgesteld omdat veel deelnemers er langer over deden om bij de start te verzamelen, maar om 9 uur was het dan eindelijk zo ver dat de wedstrijd kon beginnen.
 

 

Er waren 54 boten aan de start verschenen met in totaal dus 108 deelnemers die gezamenlijk slechts 14 maatse vissen wisten te vangen. Het was maar goed dat de minimum maat naar 42 cm was gebracht,  anders waren er maar 5 vissen geweest die de 44 cm haalden. Helaas maar het is niet anders. Genoeg aanbeten maar voornamelijk visjes van rond de 30 cm en wat kleine baars.

 

Het sterke duo Bloemert-Land ving als enige 2 maatse vissen maar die leverden minder punten op als de  65 cm snoekbaars die door Wout Schoot gevangen werd en niet alleen de grootste vis van de dag was, maar Schoot met vismaat Daan Verbruggen ook de 1e bootprijs opleverde. Tweede werd het koppel Verhoeven-Hak die een vis van 63 cm wisten te vangen.

Bloemert-Land legden beslag op de derde plaats, terwijl de grootste snoek (74cm) en baars (36cm) werden gevangen door respectievelijk  Homolle en opnieuw Wout Schoot die dus, gezien de omstandigheden, een superdag had.

 

Door de steeds verder toenemende wind werd het steeds moeilijker om controles uit te voeren met de controleboten . Ook werden omgevingsgeluiden steeds moeilijker hoorbaar hetgeen ook bleek uit een beroepsboot die tegen een van de deelnemende boten was aangevaren.  Gelukkig bleef de schade beperkt tot alleen materiaal en nam de wedstrijdleiding een verstandig besluit om vanwege de steeds maar toenemende wind de wedstrijd vroegtijdig af te breken. De klok wees op dat moment 13.30 uur aan terwijl normaal doorgevist wordt tot 15.00 uur. Nu kon iedereen rustig en op zijn gemak terug naar de trailerhelling en de boten uit het water halen.

 
 
Zoals gewoonlijk werd de prijsuitreiking gehouden in het Wapen van Ens te Ens waarbij de winnaars werden gehuldigd en kon worden nagepraat over deze winderige wedstrijd met helaas maar weinig vis. Volgende wedstrijd is op 10 december a.s. op het Haringvliet met als uitwijkdatum 17 december 2006.


Het beste koppel van de dag: Schoot-Verbruggen wonnen de 1e bootprijs

 


 

ANDEREN LAZEN OOK