NKS afsluiting 2005/2006

NKS finale en prijsuitreiking 

Afgelopen weekend vond de finale afsluiting plaats van het NKS seizoen  2005/2006.De organisatie  had gekozen voor een locatie waar, ongeacht de weersomstandigheden, altijd gevist zou kunnen worden omdat het een mooi  beschut en overzichtelijk meer betrof. Achteraf maar goed ook zo bleek,  want de weersvoorspellingen waren van dien aard dat een wedstrijd op menig ander water waarschijnlijk afgelast had moeten worden.

De locatie betrof het water behorend bij het vakantiepark de Beekse Bergen in Hilvarenbeek waar alles tot in de perfectie was geregeld voor de vissers. Alles was duidelijk aangegeven met borden, er waren rijplaten om extra te kunnen traileren, volop parkeergelegenheid en er reed een extra trekkertje om de trailers eruit te halen kortom, erg professioneel!

Het enige dat de organisatie niet in de hand had was de bijtlust van de vis. En die was, zoals zo vaak met wedstrijden erg mager. Met 50 boten en 100 vissers werden slecht 8 snoekbaarzen gevangen waarvan de grootste van 66 cm door de winnaars van de finale in 2004 Land/Bloemert die hiermee een 2e plaats wisten te behalen.

 

Het koppel Coppens en de Bie wisten 1 visje meer te vangen en dat was genoeg  voor de overwinning van deze dag waarmee zij de NKSfinale en de Alumacraft-Lowrancecup wonnen  Het betekende wel dat 93 vissers helemaal geen maatse snoekbaars hadden gevangen en dat is best wel sneu als je je zo goed hebt voorbereid. Maar nogmaals dat is iets waar de organisatie geen vat op heeft. Derde werden C. Buntjes/ W.Verrezen, vierde S. Vervloesem/ R. Douwen en de 5e plaats was tenslotte voor  Stalenhoef/Stalenhoef. Evin watersport had als trouwe sponsor van het NKS voor de toppers ook nog eens schitterende Maxum 55 en Vector 55 electromotor ter beschikking gesteld.


Eric Marteijn en Tom Kroon wonnen de Eagle-Total Fishingcup en waren daarmee over alle NKS wedstrijden in 2005/2006 de beste vissers.

Het water had een mooie grillige bodem waar de snoek zich goed thuis voelt. De deelnemers kregen dan ook erg veel aanbeten van snoek. Het water had een diepte tot aan 18 meter maar de meeste vis werd gevangen tussen de 4 en 7 meter. Het bijzondere was dat de dode aasvisjes onaangeroerd op de bodem bleven liggen terwijl het kunstaas wel gepakt werd. De wedstrijd begon om 08.30 uur en eindigde om 15.00 uur. Om 17.00 uur brak een noodweer los maar toen zaten de meeste deelnemers al goed verzorgd in een droge warme kantine de prijsuitreiking te volgen.


Het koppel Coppens-de Bie was vandaag het sterkste

Ook werden de winnaars bekend gemaakt van de Lowrance Masters en betrof de grootste gevangen vissen die over het hele seizoen gevangen waren zoals grootste snoekbaars, grootste baars en snoek. Ook werden de winnaars van de Eagle-TotalFishingcup gehuldigd die over alle wedstrijden van het seizoen 2005/2006 de sterksten bleken.

Tenslote de winnaars van deze finaledag die uit handen van organisator Ronald Raggers een prachtige Alumacraft en bijbehorende trofee kregen overhandigd.  Proficiat aan alle winnaars!


Dhr. Heida wist de grootste snoek te vangen gedurende alle NKS wedstrijden in 2005/2006


 Grootste baars van het seizoen werd gevangen door W. Verrezen die daarmee een mooie Abu reel won en naatuurlijk een prachtige Lowrancetrofee 


 Guus Haak ving de grootste snoekbaars van het seizoen en won daarmee een Cor Spinhoven hengel


Ronald Raggers en zijn team verdienen een groot compliment.  Zij wisten het NKS uit een diep dal omhoog te trekken en zijn de stimulerende kracht achter deze mooie roofviswedstrijden.

Van de organisatie van het NKS kregen we de volgende foto’s nagezonden om het geheel compleet te maken:

Finaleplaats 2  t/m 5 d.d. 1 oktober 2006: 


2 : Land en Bloemert


3: Buntjens en Verezen


4 : Vervloesem en Dauwen


5 : Stalenhoef en Stalenhoef


Winnaars Eagle-Totalfishingcup 2 t/m 5


2:  Boxberger en Engelen


3:  Mul en Hamelijnck


4 : Land en Bloemert


5: Coppens en Bekaert (Bekaert niet aanwezig)




 

ANDEREN LAZEN OOK