NKS 2006 wedstrijd op de Lek

NKS wedstrijd op de Lek

Zondag 11 juni werd de NKS wedstrijd op de Lek gehouden. Zag het er de dagen voorafgaand aan de wedstrijd niet best uit door de wel zeer sterke stroming, op de wedstrijddag viel het allemaal erg mee.

De rivier lag er mooi bij
„De rivier lag er mooi bij“

De meeste sluizen waren weer gesloten en de stroming was nog wel stevig maar er was goed te vissen. Omstandigheden voor de echte riviervissers dus en die zijn toch wel even wat anders als op een groot rustig water met her en der een kuiltje of bultje. Juist die afwisseling in wateren maakt het kampioenschap om de Eagle-Total Fishingcup dan ook zo boeiend én spannend.

Er werden heel wat vissen gevangen, maar zoals altijd werden alle vissen gemeten en dan blijkt de minimummaat toch vaak net niet haalbaar. De deelnemers staan dan vaak voor een dilemma; moet je gokken op zoveel mogelijk vis en hopen dat er een aantal maatse vissen bij zitten, of ga je puur voor een grote?  Voor de aantallen blijken shadjes dan vaak het beste aas en ga je voor een grote vis blijkt het dode aasvisje vaak een goede keuze.

De beste vissers van de dag
„De beste vissers van de dag“

Het koppel Verbruggen-Schoot kozen voor het shadje en vingen veel, erg veel vis. Helaas het grootste gedeelte onder de maat, maar door fanatiek tot de laatste seconde door te vissen wisten zij het geluk toch af te dwingen en wonnen met 6 vissen deze wedstrijd. Heel knap en complimenten voor hun wedstrijdmentaliteit van deze dag!

Want door de 41 deelnemende boten met 82 deelnemers werden slechts 51 maatse vissen gevangen en dat is toch niet echt veel. Ook bleven er 15 boten (d.w.z 30 deelnemers) zonder vis en dat zegt wel iets over de moeilijkheidsgraad van deze wedstrijd. Het voordeel van een wedstrijd is altijd dat er weinig kan worden overdreven, omdat alle vissen nauwkeurig worden gemeten. Daarom worden er tijdens de NKS wedstrijden eigenlijk nooit metersnoekbaarzen gevangen. Interessant om eens over na te denken en om na te gaan of er ooit een metervis is gevangen. Eén NKS wedstrijd kan je gemiddeld toch vergelijken met 100 visdagen, door in het algemeen goede tot echte snoekbaarspikeurs op goed viswater.

Tom Kroon ving de grootste snoekbaars en staat met maatje Eric Marteijn nog steeds op de 1e plaats voor de Eagle Total Fishingcup
“Tom Kroon ving de grootste snoekbaars en staat met maatje Eric Marteijn nog steeds op de 1e plaats voor de Eagle Total Fishingcup“

De grootste vis van de dag werd gevangen door de ervaren Tom Kroon met een snoekbaars van precies 75 cm lang. Dat nauwkeurig meten erg belangrijk is werd ook hier weer duidelijk, want hij werd hierbij dicht op de hielen gezeten door T. Bekaert die er eentje van 74,7 cm wist te vangen. Een verschil van slecht 3 milimeter….De grootste baars werd gevangen door Harold Wildeboer met een fantastsiche lengte van maar liefst 47,4 cm. Een echte bak dus.

Voor de vissers die over 2 wedstrijden (Gooimeer en Lek) de beste uitslag maakten was er een prachtige Motorguide electromotor ter beschikking gesteld door de Nautische Unie en Evin, namens Marine power Holand. Tjeerd van de Ploeg en Henk Tuininga wisten met een overtuigende 2e en 5e plaats deze prijs te winnen.

De motorguide was voor Tjeerd en Henk
„De motorguide was voor Tjeerd en Henk“

Wat de bootprijzen betreft werden Goossens-Klaps knap 2e met 4 vissen en tenslotte was de laatste plaats op het podium voor Boxbergen-Engelen eveneens met 4 vissen.  De top 3 zat vandaag heel dicht bij elkaar! Door de sponsors waren er weer mooie prijzen ter beschikking gesteld waardoor dit soort wedstrijden mogelijk blijft. Namens Total Fishing de felicitaties voor alle winnaars! Meer informatie op de NKS site: http://www.nksnoekbaarsvissen.nl/

ANDEREN LAZEN OOK