image description

Nieuwe meest noordelijke vislocatie van Europa, Viskamp 2.0

Visreis.nl  

Nieuwe meest noordelijke vislocatie van Europa: Viskamp 2.0  

Recentelijk ontving ik een telefoontje van Ruben. En Ruben is mede eigenaar van dit nieuwe viskamp in Noord Noorwegen.

Men had wat research gedaan naar de verschillende agenten in Nederland en België en men vond dat het er bij ons toch wel erg professioneel uitzag en ze hadden een positieve indruk van onze business. 

Zo is Ruben bij ons terecht gekomen en vroeg hij of wij hun agent wilden zijn voor Nederland en België. Ik heb het verhaal van Ruben aangehoord en al snel was ik verkocht. Dit is echt weer eens wat anders en biedt een heel bijzonder en vernieuwend concept wat we niet eerder hebben gezien.

Ten eerste de locatie. Direct naast de Noordkaap. Als je de haven uitvaart zie je het bezoekerscentrum van de Noordkaap gewoon liggen. Noordelijker dan dit kan gewoonweg niet in Noorwegen. Dit is de meest noordelijke locatie van Europa om te kunnen vissen precies op de kruising van de Barentszee en de Noordzee. 

Het spreekt voor zich dat het potentieel qua visserij hier fenomenaal is. Hier maak je dikke kans om je recordvis te vangen. Of het nu kabeljauw, heilbot, zeewolf, koolvis, schelvis of roodbaars is hier kan je je PR verbeteren. Een blik op de zeekaart en de echte Noorwegen kenners weten genoeg.

In Skarsvag (direct naast de Noordkaap) wordt er momenteel hard gebouwd aan dit nieuwe viskamp. Het is bedoeling dat het eind april 2018 klaar is. Er komen hier twee grote hoogwaardige woonunits met elk 5 twee persoonsslaapkamers met twee eenpersoonsbedden. 

De kamers komen uit op de centrale woonruimte van 90 m2 met daarin een gezellige en sfeervolle woonkamer met keuken.

Deze centrale woonruimte deel je met de andere vissers die in jouw woonunit verblijven. Er verblijven maximaal 10 personen per woonunit. 

Je kan hier dus ’s avonds je kennis en ervaringen maar ook de sterke visverhalen delen met elkaar onder het genot van een biertje of ander drankje. Verder is er nog eens servicehuis om overdekt te fileren en de gevangen vis in te vriezen. Je kan er ook je vispak verwarmd ophangen zodat het de volgende dag weer lekker droog en warm is.

Tevens wordt de trend naar steeds grotere visboten hier doorbroken en kiest men bewust voor kleinere maar luxe modellen. Er worden hier Arronet boten van 18 voet met 70 PK Yamaha motoren gebruikt. Vanzelfsprekend is er ook een GPS met fishfinder en marifoon standaard voorzien. 

Deze boten zijn met drie man perfect om van te vissen, Maar mocht je nu met vier personen gaan dan krijg je twee boten waardoor je superluxe en comfortabel kan vissen. Dit is echt ongekend in Noorwegen.

We gaan eind mei direct zelf een bliksembezoek brengen aan deze nieuwe locatie om het geheel voor onze gasten direct goed in kaart te brengen met foto’s en film. Tot die tijd kan je hier terecht voor meer informatie.