Nieuwe Fox Santos molens

klik om naar de website te gaanNieuwe Fox Santos molens

Door Steve Cole

Ik prees me gelukkig om viervoudig Wereldkampioen Wedstrijdvissen Bob Nudd deze molens in de zomer van 2009 te zien testen. In eerste instantie was ik wat sceptisch over hoeveel kracht ze zouden bezitten, puur omdat ze er zo gelikt uitzagen.

Ik heb vaak gemerkt dat als een product er zo fraai uitziet, het niet aan de kwalitatieve verwachtingen voldoet. Ruim 150 kilo aan hard vechtende karpers later was ik ervan overtuigd dat de nieuwe Fox Santos de huidige topmodellen onder de witvismolens zou evenaren, en zelfs overtreffen.

Sindsdien heb ik deze molens gebruikt voor roofvissen, vijver-karpervissen en onlangs nog op kopvoorn op een klein riviertje. Met elke keer vissen ben ik er steeds verliefder op geworden. Ze zijn enorm krachtig en ruim voldoende in staat om vissen zwaarder dan 7-8 kilo vanaf een afstand binnen te draaien. Ik ving zelfs een 7 kilo zware karper waarbij ik de vis moest tegenhouden, en ondervond dat het 3200FD model geen enkele moeite had om te voorkomen dat hij de takken inzwom.

Het 3200RD model, met de slip aan de achterzijde, heb ik gebruikt bij de visserij op kleine snoekbaars en middelgrote snoek. Hierbij maakte ik expres gebruik van de slip en was zeer onder de indruk van de kleine aanpassingen die ik eraan kon doen. Het kleinste model, de 2700FD, heb ik slechts tweemaal gebruikt; beide keren vissend met de waggler op kopvoorn en blankvoorn op een klein riviertje.

Het hanteren van deze molen is werkelijk een genot – hij is licht, heeft een erg hoge inhaalsnelheid voor het in hoog tempo vangen van kleine vissen, maar draait desondanks zijn hand niet om voor het temmen van een grote vis mocht deze onverhoopt aan de haak komen!

Een schitterend kenmerk van deze molens is de complete pakket waarin ze worden geleverd. Je krijgt de molen, een enkele en dubbele slinger, die je naar gelang je eigen voorkeur kunt gebruiken, en twee GRATIS extra aluminium spoelen (een diepe en een ondiepe). Alle modellen hebben een overbrenging van 5:1 en een Quick Release spoel. In het 2700 model vind je negen kogellagers en tien stuks in de beide 3200 modellen.

Deze molens zijn echt iets speciaals en je moet ze zien om het te geloven!

Ga voor meer informatie naar www.foxint.com

 

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -