“Nacht van ‘Gravenzande

 

“NACHT VAN ’S-GRAVENZANDE GROOT SUCCES!!”

 

Voor de tweede keer in successie organiseerde de Watersportvereniging  ’s-Gravenzande de “NACHT VAN ’S-GRAVENZANDE”. Een visfestijn van het eerste uur met waaraan maar liefst 56 koppels (112 man) deelnamen.
 

 

In eerste instantie werd nog gevreesd voor het (slechte winderige)weer omdat de wind de gehele week al vol had staan blazen vanuit de west-zuid-west hoek. Maaaarrr… nu hadden de weergoden eindelijk eens een zwak voor de organisatie en viel de wind ’s-middags helemaal weg waardoor de branding werd gereduceerd tot nul. “Het is altijd weer even spannend om zo’n wedstrijd te organiseren, vertelde voorzitter Marco van Rossum”. Je weet tenslotte nooit of er genoeg animo voor is. Veel vissers schrijven zich pas laat in en dat maakt het moeilijk voor de organisatie om het aantal prijzen op tijd aan te kunnen schaffen.Maar alles verliep gelukkig perfect zodat ’s-avonds om 20.30 het startschot voor deze 9 uur durende marathonwedstrijd kon worden gegeven.
 

 

Al snel bleek de vis er zin in te hebben en konden de eerste mooie tongen, palingen en zeebaarzen ter meeting worden aangeboden. Niet verkeerd als je zeebaarzen van ruim 45 cm. en tongen van dik 44 cm. op de meetlat kunt leggen. De grootste paling was maar liefst 72 cm!!

 

Op het moment dat de duisternis in viel ging het even lekker los. Veel werk voor de controleurs dus!De ene vis na de andere kon worden bijgeschreven.Op het moment dat het water op zijn laagst was hadden de vissers even last van het vervelende “apenhaar”maar dat duurde gelukkig niet lang.
 

 

Om ’s-morgens half zes was het gedaan met de pret en werd iedereen verwacht in het mooie clubhuis van de WSV waar men kon genieten van een uitgebreid ontbijt met o.a. broodjes ham,gebakken eieren en ander lekkers. Onderwijl was de organisatie volop aan het tellen geslagen en bleek er heel wat vis te zijn gevangen. Van de 56 koppels hadden er “slechts” 9 (helaas) geen vis!
 

 

Terwijl de deelnemers genoten van het ontbijt werd er nog een super loterij gedraaid, direct gevolgd door de prijsuitreiking. Eens temeer bleek dat er ondanks het toch wel onstabiele weer lekker was gevangen.

 

De winnaars Eric Romijn en Gilles Traas wisten maar liefst 20 vissen ter meting aan te bieden ze scoorden hiermee een lengte van maar liefst 514 cm. en wonnen hiermee een fantastische visreis naar het mooie eiland Malta welke werd gesponsord door DoubleMM.
 

 

Het tweede koppel ving 14 vissen met een totale lengte van 366 cm. terwijl de nummers drie 10 vissen met een lengte van 265 cm. wisten te vangen.

 

Naast de unieke originele Delftsblauwe borden die de eerste drie koppels mochten ontvangen bestond de prijzentafel uit veel mooie hengelsport artikelen gesponsord door hengelsport Wout van Leeuwen. Kortom het was een super gezellig en geslaagd evenement dat volgend jaar zeker weer herhaald zal worden!

 

 


ANDEREN LAZEN OOK