Mooie NKS wedstrijd op het Gooimeer

Mooie  NKS wedstrijd op het Gooimeer

Om 6 uur ‘s ochtends lagen zondag 29 juni al een tiental boten voor de trailerhelling van Almerehaven. Na de door weersomstandigheden uitgestelde laatste NKS wedstrijd hadden vele deelnemers er zichtbaar zin in. Het is dan ook reuze spannend in de toptien van het klassement om de Standard Horizon-Total Fishing Cup  En is er altijd animo om een finale ticket te winnen of deze prestigieuze Gooimeer wedstrijd.


In afwachting….

Om half negen vertrokken 59 boten richting parcours op een toen nog relatief rustig Gooimeer. Een fantastisch viswater waar vele snoekbaarsvisser toch wel minimaal een paar maal per jaar zijn hart gaat ophalen. De laatste weken waren er echter perioden waarin veel maar erg kleine vis werd gevangen….. Buitengewoon spannend hoe het nu zou gaan verlopen.

Het Gooimeer biedt de mogelijkheid voor penvissers, trollers, verticalend met shad of fireball, peuteren met dropshot…..... Alles werd uit de kast gehaald. Het eerste uur was voor velen best behoorlijk. Tom Kroon en Eric Marteijn visten vanaf anker het eerste half uur hun uiteindelijke eindoverwinning bij elkaar…8 vissen boven en rond de 60 centimeter.

Er werd op allerlei plaatsen goed vis gevangen, maar voor sommigen erg veel te kleine vis (de minumum maat is immers 42 cm). In de loop van de ochtend nam de wind en vooral - door de grote strijklengte van het Gooimeer bij zuidwestelijke wind – de golfhoogte. Het viel niet mee in deze situatie effectief te verticalen.


Impressie van de gezellige prijsuitreiking, helaas niet altijd bezocht door alle deelnemers

Er bleef vis gevangen worden tot het eind hoewel sommigen hard hun best moesten doen om enkele maatse vissen te kunnen aanbieden. Een deel van de vissers koos ervoor al iets eerder het water te verlaten gezien de vis- en vangomstandigheden zodat uiteindelijk om 4 uur al het merendeel van de boten op de trailer stonden.

De prijsuitreiking was bij WSV Almere haven, met goede parkeergelegenheid, terras en prima bediening. Ronald Raggers memoreerde als eerste nadrukkelijk de deelnemers zich op elk water aan de daar geldende regels van snelvaren te houden. Vandaag was ook de politie te water met BOA aanwezig om onze boten en gedrag te controleren.


Jorg vangt opvallend veel grote vissen. Ook nu weer de prijs voor de grootste snoekbaars, heel knap!

Er waren 313 maatse vissen gevangen en vaak ook mooie vissen.
De grootste vis werd (opnieuw) door de Duitser Jorg Lauen gevangen, net iets meer dan 80 cm. Zijn vismaat Jorg Beeke ving de 2e vis die net enkele millimeters onder de grens van 80 cm. bleef. Wie kan deze vissers hun geheim ontfutselen…..zij vangen echt meer dan toevallig vaak grote vis!!! Marc Zitvast ving met bijna 79 cm. de derde grootste vis.


Complimenten voor de 3 boten met controleurs die zeker geen gemakkelijke dag hadden.

Winnende boot werd het koppel Tom Kroon en Eric Marteijn met 14 mooie maatse vissen.  Ron Heijne en Daud Kalschoven werden met 13 vissen knap tweede en ....jawel Sven Vervloesem en Marc Dauwen nestelden zich weer met hun 3e plaats in de top van het klassement. Hiermee blijft dit Vlaamse duo aan de kop in het klassement om de cup.


Stevige golven op Gooimeer deerden Tom Kroon en Eric Marteijn op het NKS niet.

Eind augustus is de laatste wedstrijd op het Hollands Diep…. Het blijft spannend. En daarna de grote finale! Meer info op de site van het NKS


ANDEREN LAZEN OOK