Lureparts deel 3

Lureparts (deel 3) 

Spinnerbaits, kan het nog universeler 

Door Berthil Bos

Spinnerbaits kwamen vele jaren geleden overvliegen vanuit de States, waar dit kunstaas vooral de black baas werd voorgeschoteld. Deze vis houdt wel van waterplantjes en dit kunstaas stelde de roofvisser in staat om deze vissen in het groen te bereiken.

Het duurde niet lang of de spinnerbait werd ook uitgevoerd in de XXL uitvoering, om ook de andere plantenliefhebber de husky het leven zuur te maken. Zoals eigenlijk bij alles werd dit snel opgepakt door de Nederlandse roofvisser, die de Hollandse husky ook uit het groen wilde lokken met dit kunstaasje.


Blad en loodgewicht aanpassen aan vistechniek en omstandigheden.

Dat dit uitstekend lukt, ervaar ik al jaren en er staan bij onder 'Tips ’n Trics' dan ook enkele artikelen over dit kunstaas. Omdat ik al jaren vis met de spinnerbait, kwam ik er experimenterend achter dat dit kunstaas eigenlijk voor iedere vistechniek of omstandigheid geschikt is.


Een starre verbinding van de tweede haak is van groot belang.

Je kunt ermee trollen, diep of ondiep. Over de bodem slepen bij bijvoorbeeld backtrollen of onder de waterplaten door. Ook kan hij mee de polder in, waar hij in de winter zonder planten net zo succesvol is.

Een universeel kunstaasje dat eenvoudig is te vissen. Het enige dat je moet aanpassen aan de techniek of omstandigheid is het spinnerblad en eventueel het loodgewicht. Je kunt ze kant-en-klaar kopen, maar gelukkig is er ook een bedrijf die je alle losse onderdelen kan leveren, om je eigen creatie te bouwen. Op de video laat Oscar Wissink van Lureparts.nl zien wat de mogelijkheden zijn.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: Klein kunstaas.
Willem Moorman -
image description
Witvisperikelen: Visser in de maak
Willem Moorman -
image description
Zicht op zeebaars: Wat een drama voorjaar!
Willem Moorman -