Liveblog vanaf de EFTTEX 2015 in Warschau Dag 1

Liveblog vanaf de EFTTEX 2015 in Warschau 

Dag 1

Door Sjoerd Beljaars en Mark Pijnappels 

De EFTTEX is de Europese vakbeurs voor de hengelsport. Dit jaar zijn we te gast in Warschau, alwaar 5.974 m2 vloerruimte is gevuld met firma's uit meer dan 70 landen. We zullen ons in dit live-blog richten op de laatste productnieuwtjes op het gebied van karper, roofvis, witvis en zeevissen. 

Update dag 1:


16:50 uur. Nieuwe Ambassadeur Beast van Abu Garcia. Check die gave tekening om de reel.


16:46 uur. Prachtige creatie van Svartzonker.


16:40 uur. De nieuwste rage: knuffelsnoek.


Van Savage Gear zijn we ook uber-realistich kunstaas gewend. Met deze 3D TPE Mayfly Nymph hebben ze weer een kunstwerkje afgeleverd. Vijf cm bij 2,5 gram. Voor vliegvissers en ook zeker voor UL streetfishers.


Op basis van 'The Pig' jerkbait ontwikkelde Strike Pro een shad variant. Extreem langzaam te vissen, dat zal ongetwijfeld in de smaak vallen bij de luie, grote vissen...


De extreem realistische Duck Fin Live Shads van Daiwa. De blankvoorn-kleur is met wat ontbrekend schubbetjes zo te zien al eerder een keer te grazen genomen! Sterk rollende actie. Verkrijgbaar in 15 (28 gr) en 20 cm (64 gr).


Het altijd innovatieve Westin komt met kikkers op de markt: Freddy de Frog. Weedless te vissen boven en door de planten, maar ook te verzwaren en al tikkend over de bodem binnen te vissen.


DAM komt met de Effzett real life catfish. Een imitatie van een meerval. Verkrijgbaar in 20 en 25 cm en in twee modellen: met schoepstaart en 'curl tail'. Voor de visserij op meerval, maar natuurlijk ook voor snoek te gebruiken.


15:40 uur. Op de 'new product stand' worden de meest innovatieve nieuwtjes tentoongesteld. Er zijn verschillende categorien, waarbij gestemd kan worden op het beste product. Aan het einde van de beurs worden de awards uitgereikt.
Voor vandaag nemen we enkele gegadigden uit de categorie 'best new soft lure' onder de loep.


14:45 uur. Voor de karpervissers heeft Fox een aantal noviteiten voor aankomend visjaar. De kledinglijn Fox Chunk is uitgebreid met nieuwe, hippe t-shirts. Daar kun je langs de waterkant wel in gezien worden!


De vernieuwde 50 en 60 inch Supa Brolly en Supa System MK2 hebben enkele nieuwe features. In de beschermdop die op de balijnen zit, kun je de storm poles vastklikken. Bij vervoer hoef je deze dus niet meer te verwijderen.


Bij het nieuwe Fox bedchair systeem is het matras omzoomd door een rits, hierdoor is het mogelijk om de nieuwe slaapzakken direct aan de bedchair te bevestigen. Geen last meer van een 'draaiende' slaapzak. Bovendien krijg je door deze bevestigingswijze meer ruimte in de slaapzak zelf.


14:05 uur. Een nieuwe range aas en voer van Marukyu; een samenwerking van Engelse wedstrijdvissers en Japanse aasspecialisten. De vloeibare gloop en spray zit vol met amino's voor een langdurige werking.


Ook in het lokvoer en de pellets zijn de amino's een belangrijk bestanddeel.


13:25 uur. Huisfotograaf Rudy van Duijnhoven druk in de weer in zijn mobiele fotostudio.


13:15 uur. Patrick Sebile geeft demo's van nieuw kunstaas op de stand van Pure Fishing.


12:30 uur.  De LTF Steam & Fizz Tablets zijn erg interessant voor de wit- en karpervisser. Deze tablets geven een bruisend effect onder water, tot wel 6 minuten lang. Verkrijgbaar in verschillende formaten en smaken.


10:10 uur. Flashback: topdrukte bij de opening!

Het begin
7:20 uur. Airborne, verslaggevers onderweg nog boven Nederlandse grond.

9:14 uur. Geland op de luchthaven van Warschau!



9:40 uur. Reeds op vliegveld ontmoeten we bekenden. Rechts Evert Oostdam, net de uiterst succesvolle Predator Tour achter de rug. Naast hem Daniel van der Kraan van Savage Gear en op de achtergrond Wim van Vliet, Jaap Muda van Mac Fishing en een van je verslaggevers, Mark Pijnappels!



10:40 uur. Hallen vol met de laatste noviteiten op hengelsportgebied. Wat gaan we dit jaar aantreffen? We zijn benieuwd!



11:00 uur. Nieuwe, unieke hybride lijn van Piet Vogel die de beste eigenschappen van zowel nylon als fluorocarbon heeft.

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Peter dobbert door… naar 2023…
Willem Moorman -
image description
De Allrounder
Marc Borst -