Landgoedvisserij officieel heropend in Someren

Landgoedvisserij officieel heropend in Someren   

Tekst en foto's: Rudy van Duijnhoven 

In een gewijzigde vorm is Landgoedvisserij Someren op vrijdag 29 april officieel heropend. Op de twee vijvers die het dichtst bij het restaurantgedeelte liggen, mag nu ook met de werphengel op forel gevist worden. Naast op forel kan er binnenkort ook op meerval gevist gaan worden.

De verder weg gelegen vijvers op het bijna tien hectare grote terrein blijven gereserveerd voor de vliegvisserij.

De forelvisserij, die eerder bekend was onder de naam de Heihorsten, maakt een doorstart met nieuwe pachters.

In de periode vanaf 30 april tot 30 september kan er gevist worden van 8.00 tot 13.00 uur en van 13.30 tot 18.30 uur. De rest van het jaar wordt er alleen gevist van 10.00 tot 16.00 uur.

Op vijver 1 kost een dagdeel € 15,00, voor dit bedrag worden er dan vijf forellen voor je uitgezet. Het vissen op vijver 2, de zalmforelvijver, komt op € 19,50 per dagdeel, waarvoor er twee zalmforellen en een forel voor je uitgezet worden.

Het vliegvissen op de verder weg gelegen vijvers 3 en 4 komt de eerste twee uur op vijf euro per uur, elk uur extra komt op € 3,50.

Het is ook mogelijk om met een groep te komen vissen. De prijzen hiervoor kun je opvragen door te bellen met onderstaand telefoonnummer.

Er is een ruime parkeergelegenheid bij het terrein, verder kunnen ter plaatse ook hengels, koelboxen en aas gehuurd en/of aangeschaft worden.


Panklare forel van vijver 1.

Aan de rand van het landgoed ligt een gezellig paviljoen met een overdekt terras, waar je ongestoord kunt genieten van een heerlijk hapje en drankje.

De menukaart biedt een ruime keuze uit snacks en dranken, maar ook kleinere gerechten en tussendoortjes staan vermeld. Het restaurant en de toiletten zijn toegankelijk voor invaliden.


Karolien Goertz nam ook namens Ronnie van Bruchem (r) het woord om als de nieuwe pachters de mensen welkom te heten die op de opening afgekomen waren.


De wethouders Theo Maas en Connie van Bussel zouden samen de openingshandeling verrichten en namen ook nog ieder kort het woord.


Door het uitzetten van een twintigtal zalmforellen in vijver 2 is de Landgoedvisserij in Someren opnieuw van start gegaan.

Plattegrond van het complex.

Wandelen en fietsen in de omgeving
Nationaal Park De Groote Peel is een hoogveengebied waar vroeger turf is gestoken. Tegenwoordig is het een vogelrijk natuurgebied dat bij uitstek geschikt is om wandelend te beleven. Het gebied is ruim 1400 hectare groot en wordt niet doorsneden door autowegen, hoogspanningsleidingen of andere ontsierende infrastructurele werken. Dat is best zeldzaam in Nederland!

Nationaal Park De Groote Peel ligt op de grens van Limburg en Noord-Brabant, in de driehoek Meijel - Asten - Nederweert. Staande in het centrum van de Groote Peel vallen de kerktorens van deze dorpen op. De Groote Peel is een van de weinig restanten die over zijn van het onafzienbare hoogveenmoeras dat ooit de grens tussen Brabant en Limburg vormde.

Nu is het een natuurgebied van internationale klasse, vooral vermaard om zijn vogelrijkdom. Weids en waterrijk herinnert het landschap aan vroeger. Destijds was het een plek om te mijden, nu kun je er naar hartenlust wandelen! Overal zijn sporen van het verleden te vinden, toen noeste werkers de turf, 'het zwarte goud van de Peel', uitgroeven.

Landgoedvisserij Someren
Dellerweg 30
5712 GT Someren
Tel. +31 (0)6 – 5182 2131
Email: info@landgoedvisserijsomeren.nl
Website: www.landgoedvisserijsomeren.nl
(de website is in meerdere talen toegankelijk)