Kustvissers doen het goed op het WK in Portugal

Bilthoven, 14 september 2006

 

 

 

KUSTVISSERS DOEN HET GOED OP WK IN PORTUGAL

 

Na twee dagen vissen staan de drie Nederlandse teams die deelnemen aan het WK Kustvissen van 12 - 15 september in Portugal, er goed voor. Onze vrouwen bezetten na twee dagen vissen de tweede plaats, terwijl de thuisvissende Portugese dames nog steeds torenhoog favoriet zijn voor de titel. Italië en Kroatië zetten echter ook alles op alles voor een podiumplaats. Individueel staan Linda van der Velde en Elaine Vredenburg op dit moment op een 7e en 9e plaats in het klassement waar nog alles mogelijk is.

 

Bij de heren doen met name Arjan Rijnberg en Eric Goossens het goed terwijl de Nederlandse mannenploeg na twee dagen vissen evenals het damesteam een mooie tweede plaats bezet in het tussenklassement. Wales voert met 4 wedstrijdpunten de ranglijst aan, terwijl Spanje met 9 punten twee punten meer heeft dan de Nederlanders.

 

Bij de junioren verliep de eerste krachtmeting onverwacht goed. Terwijl de Portugese jeugdploeg al snel alle nullen had weggepoetst konden de Nederlanders de eerste twee uur van de wedstrijd geen vis aan de schubben komen. Daarna begonnen onze jonge landgenoten wat tongen en rondvissen te vangen waardoor zij uiteindelijk de thuisploeg nog voorbij gingen en op de eerste plaats eindigden. Over de hele linie waren de vangsten echter mager en dat deed de Nederlanders de tweede dag de das om toen het team van Coach Karremans vrijwel geen vis ving. Slechts 13 van de 60 jeugdvissers wisten iets te vangen. Van een eerste plaats ging het naar een 4 in het juniorenklassement, maar gelukkig nog twee dagen te gaan.

 

Het vierde zeevisteam dat namens Sportvisserij Nederland deelneemt aan het WK is dat van de bootvissers. Zij staan na een magere eerste dag en een beduidend betere tweede wedstrijd op de 11e plaats in het tussenklassement. Een depressie met veel wind gooit echter op dit moment roet in het eten waardoor de laatste en beslissende bootwedstrijd tot nader order is uitgesteld.
 

 

 

Voor een dagelijks verslag en de uitslag van de wedstrijden van het Wereldkampioenschap in Portugal kunt u terecht op onze internetsite http://www.sportvisserijnederland.nl/

Wilt u meer weten over het WK of wedstrijdvissen in het algemeen, bel dan even met Sportvisserij Nederland in Bilthoven, tel. (030) 6058400 , e-mail: info@sportvisserijnederland.nl


ANDEREN LAZEN OOK