**KLAAR**          Zeldzame           gebeurtenis tijdens het zeebaarzen….

Zeldzame gebeurtenis tijdens het zeebaarzen….

Zoals je vorige week al op Total Fishing hebt kunnen lezen loopt het zeebaars seizoen ten einde. We hebben de afgelopen week een complete weersverandering gehad. De wind draaide uit de slechte noordwest hoek geleidelijk naar de koude oosthoek en nam aan de kust toe naar hard!

                       


Schitterende luchten…

Dit weertype levert vaak wel mooie platen op maar voor de visserij is deze luchtstroom meestal fataal. Maarrr… niets bleek echter minder waar, want de eerste dag met een straffe oosten wind werd er nog steeds zeer goed gevangen. De ene vis nog sterker dan de ander. Vissen in top conditie

Toen we deze week op weg waren naar een dichtbij gelegen wrak zagen we in de verte, zomaar ergens in “the middle of nowhere” een enorme groep meeuwen duiken en krijsen. Zowel de grote grauwe meeuwen als de immer actieve sterntjes schenen een enorm feestmaal ontdekt te hebben. Dichterbij gekomen, bleek dat het om een school zeebaars ging die een enorme school kleine zeebliek naar de oppervlakte had gejaagd. Snel met kunstaas aan de gang en dat hebben we geweten!

                       


Vissen in topconditie!

Het maakte dan ook niet uit of je nu gooide of gewoon liet zakken. Werkelijk overal zat het massief vol met zeebaars. Werkelijk een (kort) feestje om mee te maken, want zo mag je het toch wel noemen. Alles wat een stekel op zijn rug had was aan het vreten. Karper “smakt” als ze je korst naar binnen zuigen, maar vriend zeebaars doet hier werkelijk niet voor onder! Overal hoorde je ze echt de zeebliek van de wateroppervlakte “opzuigen” Waar je ook keek, overal zag je baarzen zwemmen met zeebliek in hun bek. Kortom een gigantisch schouwspel wat we nimmer zullen vergeten!

In eerste instantie pakten ze alles wat er maar bewoog maar ineens leek de vangkracht van de jig-twister te verdwijnen als de bekende sneeuw voor de zon. Ze waren nu ineens alleen geinteresseerd in alles wat echt op zeebliek leek. “Natuurlijk”, werd doos 5 uit de kist getoverd met daarin speciaal afgeknipte parelmoer shadjes. Afgeknipt, omdat ze juist in deze afgeslankte vorm weer net even meer actie krijgen, waardoor het ware killers worden! Gelijmd op een 10 grams shadkopje bleek het ook nu weer het beste stukje kunstaas dat je maar kon bedenken. Op het moment dat dit kunstaasje door het oppervlakte water sloeg was het direct raak!

                       


Even bijknippen en het worden echte killers

Het leuke van dit soort momenten is dat je zowel kleine als zeer zware zeebaarzen door elkaar kunt verwachten. Het is dan ook een kwestie van super geconcentreerd te blijven vissen.