**KLAAR**              WK               Finland

WK Finland

                       

uit België individueel Wereldkampioen!

Engeland Wereldkampioen bij de landen

De Nederlandse equipe onder leiding van bondscoach Ad Toten met in de ploeg Dieter Friederichs, Eddy vd Hoogen, Martin te Pest, Jo Adriolo, Jack Valkenburg en Christian Surquin heeft helaas geen rol van betekenis kunnen spelen op het Wereldkampioenschap klassiek dat afgelopen weekend in Finland is gevist.

Waar in de trainingsweek nog hoopvolle geluiden klonken werd het uiteindelijke kampioenschap een regelrechte deceptie voor de Nederlandse ploeg. De ploeg eindigde na een redelijke 2e dag nog op een teleurstellende 16 plaats. De beste Nederlander werd uiteindelijk Jo Adriolo.

Scharrelen en schrapen

Het wereldkampioenschap 2005 zal de boeken ingaan als het kampioenschap van de kleine vis. Wist je meer dan een kilo kleine vis bij elkaar te sprokkelen dat zat je vaak al goed, een bliek of een kleine brasem waren super bonusvissen!

Een mooi voorbeeld daarvan was Steve Gardner de Engelsman die de eerste dag een paar plekken verder dan Dieter Friederichs zat en tot het laatste half uur voor tijd net als de anderen in die sector ook slechts een paar kleine visjes in zijn net had. Vlak voor tijd ving hij echter zijn bonusbliek van 800 gram, een substantiële bijdrage aan de totale 1560 gram voor hem die dag, maar wel goed voor een 2e plek in zijn sector, een zeer nuttige bijdrage voor zijn winnende team en mede basis voor zijn 6e plek individueel.

Engeland Wereldkampioen

Engeland maakte het volledig waar (wederom 3 man individueel bij de eerste 10 in het eindklassement) en toonde ook als team nog maar weer eens haar klasse door wereldkampioen te worden ! Het zilver was voor de Belgen die na de eerste dag nog aan de leiding gingen maar met een paar mindere resultaten op de 2e dag uiteindelijk voorbij gestreefd werden door de suprematie van de Engelsen die daarmee hun sprotieve revange pakten voor vorig jaar. Brons was er voor Hongarije het land dat de laatste jaren niet van het podium af te slaan lijkt. Frankrijk vooraf getipt als de grootste favoriet miste uiteindelijk een podiumplek door een 23 ste plek van Diego da Silva op de 2e dag (een plek bij de eerste 10 in zijn sector was minimaal goed geweest voor zilver).

wereldkampioen individueel!

Individueel wereldkampioen (volledig terecht) werd Guido Nullens de Belg die al jaren acteert op het allerhoogste niveau. Waar hij in het verleden al een aantal keren zeer dicht bij de individuele winst zat zag hij eindelijk zijn inspanningen mondiaal beloond. Hij kan zich nu naast mister Europe (zijn bijnaam) ook voor een jaar “Mister World” noemen! Guido van harte namens Total Fishing! 2e werd Stephane Pottelet uit Frankrijk die op gewicht (slechts 2975 gram in totaal !!) de beide Engelse cracks Will Raison en Alan Scotthorne nipt voorbleef.

 

 


ANDEREN LAZEN OOK