**KLAAR**              WK-boot               team scoort op 2e dag in middenmoot:

WK-boot team scoort op 2e dag in middenmoot:

Op de tweede wedstrijddag van het WK-bootvissen in Waymouth scoort ons Nederlandse team in de middenmoot. Nu wil dit absoluut niet zeggen dat dit slecht zal zijn, maar maakt het wel duidelijk dat we niet gewend zijn aan bepaalde visserijen.

Volgens de eerste berichten zijn wederom landen als Frankrijk, Italië, Engeland en Spanje een maatje te groot en moet Nederland eigenlijk strijden voor de best of the rest plaats. Voor insiders is dit niet gek en moeten we nu reeds stellen dat ons team het eigenlijk best goed doet en zijn er nog steeds goede mogelijkheden om hoog in het klassement te eindigen.

Gisteren was de visserij weer voornamelijk op black bream en kwamen andere soorten als kleine conger, steenbolk en lipvis ook regelmatig boven. Toch was de visserij op zich minder in vergelijk met de eerste dag en trainingsdagen. De techniek begint steeds belangrijker te worden. Oorzaak hiervan is dat het getij minder snel loopt en de vis zich hierdoor minder gemakkelijk laat vangen.

                       


Louis van Bommel was voor de tweede dag in rij beste Nederlander. Dit keer samen met Eric Goossens wist hij een 3e plek op zijn boot te scoren. Joop Schik en Arjan Rijnberg moesten genoegen nemen met een pas op de plaats terwijl Piet Buijk een goede klassering verloren zag gaan door de tweede dag op rij een minder goede score te behalen.

Voor coach Wil Franken is dit de reden om voor de 3e wedstrijddag ons geheime wapen in te zetten. Zo zal op de derde dag Mart van Est zijn opwachting op dit WK doen en moet Piet een stapje terug doen en als reserve aan de kant blijven. Morgen krijgen we de officiële uitslag. Tot dan!


 

ANDEREN LAZEN OOK