**KLAAR**              Witvis

Witvis

Afgelopen zondag was het Merwedekanaal nabij Meerkerk het zonnige decor voor de eerste wedstrijd om de titel “Team van het Jaar 2005”. De team van het jaar competitie bestaat uit vier wedstrijden, speciaal voor teams (bestaande uit 5 personen) en kent een sterk bezet deelnemersveld.

                       


“Een prachtig gezicht al die wedstrijdvissers langs de oevers van het Merwedekanaal”

Iedere wedstrijd wordt door een van de deelnemende teams georganiseerd in samenwerking met wedstrijdvissen.nl, initiator van de “Team van het Jaar”competitie. Dit jaar kent de competitie deelname van maar liefst 23 zwaar gemotiveerde teams, iedere wedstrijd is daarmee verzekerd van maar liefst 115 deelnemers aan de waterkant.

                       


Gestreden wordt er vooral om de eer, maar voor de winnaars, van de inmiddels derde jaargang, liggen er mooie prijzen in het verschiet ! Als klap op de vuurpijl wint het “Team van het Jaar” een ticket voor de finale van de Sensas Challange 2006 in Parijs.

Dat de competitie serieus genomen wordt bleek twee weken geleden al, toen er verschillende teams aan het trainen waren op het parcours. Ook het aantal versterkingen en wijzigingen die bepaalde teams de afgelopen tijd ondergingen spreken boekdelen.

                       


Een mooi voorbeeld daarvan is het team van Maver-Hengelsport Reus dat zich versterkte met de heren Ronald Nannings en Eric van Otterloo. Het leidde onmiddellijk tot een derde plek afgelopen zondag.

Glorieus winnaar van de eerste wedstrijd werd het Sensas - visvrienden team (voormalige wk jeugd selectie) dat het eveneens favoriete team van Kuijpers Ittervoort in totaalgewicht voorbij streefde.

                       


“Glorieus winnaar van de eerste wedstrijd; het talentvolle Sensas visvriendenteam”

Dat het niveau hoog ligt en dat het niet altijd feest kan zijn bleek vooral ook toen topfavoriete teams als Ultimate en Grauvell (winnaar van de 2 voorgaande jaargangen) zichzelf aan het eind van de dag terug moesten vinden in de achterhoede van het klassement.

                       


“De Grauvell mannen hadden vandaag hun dag niet, maar komen zeker nog terug!”

Volgende week, 5 mei is er voor hen de herkansing bij de tweede wedstrijd om het “Team van het Jaar” aan het AG Wildervanck kanaal (Groningen) en is het natuurlijk zaak voor hen die voorin staan om te consolideren. Voor de complete uitslag, rangen en standen kunt u terecht op www.wedstrijdvissen.nl.

 

 


ANDEREN LAZEN OOK