**KLAAR**              Wedstrijdverslag               zaterdag 2 oktober 2004 voor het

Wedstrijdverslag zaterdag 2 oktober 2004 voor het Belgische Kampioenschap Roofvissen

Zaterdag morgen, Kinrooi Belgie
Het wedstrijdwater ligt er weer uitnodigend bij, de wedstrijd die zoals gewoonlijk om 9uur begint belooft in een ideaal weertje te verlopen.

De plas van Kinrooi draait al verschillende jaren mee in het Belgische wedstrijdcircuit en wat tactiek betreft is dit duidelijk gelijk aan de voorgaande jaren, namelijk verticaal op snoekbaars. Toch blijft deze plas verraderlijk moeilijk, waar voorgaande jaren goeie stekken bleken bleven deze nu geheel visloos. De tientallen grindafzuigers die doordeweeks op en af varen zijn daar verantwoordelijk voor.

                       


“Carl de Schepper met de grootste en misschien ook wel de mooiste snoekbaars van 78,4 cm”

Waar het ene jaar een mooi taludje lag blijkt nu ineens een totaal andere stek gecreëerd te zijn die veel minder aantrekkelijk is voor onze glasogen. Dit is ook duidelijk te zien aan de oevers waar enorme grindhopen liggen die uit de plas gewonnen werden.

Alle polyester (o.a. steeds meer Gipsy boten) en aluminiumgeweld wordt om 9 u losgelaten. Eenmaal de boten verspreid is het niet meer merkbaar dat er een wedstrijd aan de gang is, zo uitgestrekt is dit parcours,wat het altijd extra moeilijk maakt.

De wedstrijd verloopt zeer taai en de insiders die hier regelmatig vissen klagen steen en been. Er word er zeer verspreid vis gevangen en ook ditmaal zal er weer een winnaar zijn die de juiste keuze maakt op het juiste moment , want dat is wedstrijdvissen. Voor het eerst heeft de wedstrijdleiding een minimum maat ingesteld en dat is een beslissing die door de meeste deelnemers gewaardeerd wordt.

In totaal worden er 63 maatse vissen gevangen, waarvan 44 snoekbaarzen, 17 baarzen van behoorlijk formaat en enkele snoeken. Carl de Schepper weet de grootste snoekbaars te vangen en deze brengt 78.4 cm op de meetlat. De uiteindelijke winnaars van dit toch wel spannende toernooi zijn uiteindelijk geworden:

1e plaats : Carl de Schepper en Luc Coppens met 13 maatse snoekbaarzen en 672 cm. 2e plaats : Eric Engelen en Danny Dillen met 10 maatse vissen en 507 cm. 3e plaats : Davy Peeters en Filip Van de meuter met 8 maatse vissen en 354 cm.

                       


“Het winnende koppel Carl de Schepper links en Luc rechts. In het midden organisator Wim v.d. Velde”

De volgende wedstrijd waarvoor men nog altijd kan inschrijven, wordt gevist in Hofstade nabij Mechelen op zaterdag 23 oktober.

Total Fishing is er bij, en natuurlijk zoals altijd met als vaste hoofdprijs voor elke wedstrijd een Lowrance x 51 dieptemeter. Evin electromotoren , Honda Belgium, Theo Dierckx en Rozemeijer product’s zijn ook deel van de uitgebreide prijzentafel waarvoor hartelijke dank van de deelnemers.

 

 

 


ANDEREN LAZEN OOK