**KLAAR**              Wedstrijdverslag               O.B.K. Roofvis Hofstade

Wedstrijdverslag O.B.K. Roofvis Hofstade

Het lijkt wel traditie dat de jaarlijkse wedstrijd te Hofstade met veel wind gevist moet worden. De voorspellingen logen er niet om; een windkracht 5 en aan de kust tot wel 7. Toch viel het allemaal wel mee, de plas van 35 hectare ligt beschut tussen de bomen en zelfs voor kleine bootjes was er nog gemakkelijk en veilig te vissen.

                       


Er werd druk gespeculeerd en gediscussieerd of het water weer één van zijn schatten in de vorm van een grote snoek zou prijsgeven zoals vorige jaren steeds het geval was. Verschillende teams starten daarom ook met groot kunstaas om een goeie kans te maken op een recordvis., echter minder leuke geruchten deden de ronde dat het water geteisterd is door een aantal Poolse vissers die alles maar dan ook alles wat ze kunnen vangen de kop inslaan.

De uitslag van de wedstrijd bevestigde deze geruchten ook nog eens want door de 19 aanwezige teams werden slechts 27 vissen gevangen waaronder 22 snoeken en 5 baarzen. Het gemiddeld formaat van de snoek lag ver onder het gemiddelde van vorige jaren en ook de grootste vis was een stuk kleiner. Al bij al geen toeval lijkt me.

Doodzonde is dit, bovenop is er ook nog eens een nieuwe Belgische wet dat er vanaf 2004 geen snoek meer mag meegenomen worden, waar zitten de controleurs? Dit paradijselijke watertje met zijn prachtige biotoop zou een schoolvoorbeeld voor de sportvisserij kunnen zijn, weer eens een bewijs dat hengelaars wel degelijk een water kunnen leegvissen zoals zo dikwijls door “niet sportvissers’ wordt tegen gesproken.’ De wedstrijd zelf verliep taai, zeer taai zeg maar. Het was hard werken voor een visje te vangen.

Het team Filip en Davy vingen één van de betere vissen die gelukkig nog rondzwommen in het water, een snoek van 102 cm., Wim Van de Velde de organisator mocht na het meten en registreren van deze vangst nog eens zijn fototoestel uit de tas halen. De rest van de teams moest het met kleiner spul doen. De eerste drie plaatsen;

Team Carl de schepper en Luc Coppens met 5 stuks en 246 cm Team Antoine Klaps en Jackie Braeken met 3 stuks en 193 cm Team Danny Dillen en Eric Engelen met 3 stuks en 178 cm

                       


Volgende en laatste wedstrijd is volgende week zaterdag in het Waalse gewest op, zoals we gisteren vernomen hebben, Platte Taille. Opgelet, deze wedstrijd wordt het ons extra moeilijk gemaakt vanwege het feit dat op dit water ook nog nooit voorgevist is met bootjes. Maar, het Waalse gewest geeft geen toelating om slepend te vissen met motorisch aangedreven boten!

Dus trollen zit er niet in, verticalen met behulp van elektromotor is ook verboden! Wel mag men met brandstofmotor van punt a naar b en het water verkennen maar dan moeten de hengels binnenboord. Dit wordt weer een wedstrijd waar de vissers hun creativiteit zullen moeten bovenhalen om bovenaan te eindigen, spannend wordt het dat is zeker, en Total Fishing is er weer bij.

 

 


ANDEREN LAZEN OOK