**KLAAR**                          Wedstrijden               Open Belgische Kamp

Wedstrijden Open Belgische Kampioenschap Roofvissen (OBK)

Zondag 5 oktober is de 2e wedstrijd van het OBK gevist.

Dit maal was het te doen op het water “De Spaanjerd” te Kinrooi. Deze locatie staat ondertussen bekend als goed snoekbaarswater en de verticalers komen hier aan hun trekken.

                       


“..”

23 teams verzamelden zich en om 9 u werd er van start gegaan, het grote parcours dat je best kan vergelijken met sommige van de Nederlandse wateren lag er uitnodigend bij. Het weer bleef overwegend droog ondanks de slechte voorspellingen, toch wel een meevaller. Opvallend was dat er in het begin niet erg veel gevangen werd, doch na een uurtje kreeg de controle boot het drukker en drukker dit tot aan de laatste minuut toe.Dat het water niet alleen qua formaat maar ook volgens visstand met Nederlandse begrippen bewezen de vangsten.

Maar liefst 78 snoekbaarzen, 41 baarzen van een behoorlijk formaat en 5 snoeken werden opgemeten. Opmerkelijk detail ; terwijl iedereen druk aan het verticalen was wisten Eric Engelen en Danny dillen zich al slepend met pluggen bij de eerste 5 te vissen. Dirk Saron met zijn maat Rik Sweertvaegher speelden echter thuismatch en waren de echte uitschieters en winnen de wedstrijd grandioos.

De eerste 5 teams waren;

1)Saron Dirk – Sweertvaegher Rik
2)Coppens luc – De schepper Carl
3)Claps Antoin- Braecke jacky
4)Claes Gustaaf – Cyriel Buntjes
5)Engelen Eric – Dillen Danny

                       


“De eerste 3 koppels in Kinrooi. V.l.n.r. de nummers 1, 2 en 3…”

OBK Blaarmeersen Gent

Zaterdag 11 oktober was het weer zover, ditmaal op het kleinste parcours der Belgische wedstrijden. Enkel Electromotor was toegelaten om de boot motorisch voort te bewegen. Niemand had deze keer weer enige voorkennis van het water enkel degenen die voorgaande jaren meegedaan hebben. Het ene jaar was het voornamelijk grove baars die werd gevangen en het andere jaar was het voornamelijk kleine snoek die opgemeten werd.

                       


Ter alle duidelijkheid tijdens het OBK telt alle gevangen roofvis, wat het extra moeilijk maakt voor de deelnemers. Kortom je moet van alle markten thuis zijn. Het eerste uur werd er behoorlijk gevangen waarna het iets terugliep, eigen aan klein water natuurlijk. Er werd veel vis trollend gevangen , maar werpen bracht ook de nodige vis in het net.

                       


Op 21 teams werden er 121 stuks gevangen wat voor dergelijk water toch niet min is. Voornamelijk kleine snoek maar ook de grove baars was weer van de partij dit jaar, de grootste baars was 44.5 cm. Snoekbaars was weer de grote afwezige dit keer en verticaal werd er zeer weinig vis gevangen.Leuk gegeven is dat dit de eerste wedstrijd is tijdens het OBK gebeuren dat er door iedereen vis is gevangen.

De 5 sterkste teams deze keer waren;

1)Klaps Antoine en Jackie Braeken
2)Saron Dirk en Sweertvaegher Rik
3)Eric Engelen en Danny Dillen
4)Luc coppens en Carl De Schepper
5)Vic Oyen en Kris Boxberger

                       


””

Nu wordt het uitkijken naar de volgende en tevens laatste wedstrijd van het OBK Een unieke locatie om af te sluiten in het prachtige meer van Lac L’Eau d’Heure op 8/11/2003

Hier gelden wel de minimum maten en er wordt grote snoek en grote forel verwacht. Tevens dient er nog vermeld te worden dat je hier niet kan of mag voorvissen het is de eerste keer dat er met een bootje mag gevist worden. Tot ziens op lac L’Eau d’Heure….Total Fishing is erbij!

 

 


ANDEREN LAZEN OOK