**KLAAR** Wedstrijden NKS wedstrijdkalender

Wedstrijden NKS wedstrijdkalender

De eerste wedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap Snoekbaars werd afgelopen zondag gehouden op het Gooimeer. Vele cracks en ook nieuwkomers waren al vroeg paraat om te traileren en zich goed voor te bereiden. De snoekbaarsvissers begonnen met goed weer, een matige zuidenwind in de strijklengte, die later op de dag echter een factor van betekenis werd en toenam tot een stevige bries wat het verticaalvissen er niet makkelijker op maakte.

Sommige doodaasvissers kregen door de wind en de golven te maken met ankerproblemen en de backtrollers in het gezelschap die zonder spatschermen visten moesten af en toe wat plankton uit de oren schudden. De meeste boten echter waren goed opgewassen tegen deze omstandigheden -elk jaar beter- en ook de vissers zelf begonnen vakkundig hun eerste vissen te vangen. De wedstrijd die door Peeters Hengelsport werd georganiseerd en gesponsord door Shakespeare leverde in totaal 196 maatse snoekbaarzen op voor 60 boten. Naar omstandigheden een best resultaat met een hoog gemiddelde.

                       


Rond de baggerzuiger werden meerdere vissen gevangen.

Winnaars werden John van Helvert en Peter Duyvelshoff met 10 maatse vissen en 318 punten. Overige klasseringen voor het botenklassement: 2. Lucas/Bruul. 3. Overeem/Blom. 4. Kroon/Marteijn. 5. Trompetter/Van Doorn. 6. Schultz/De Boer. 7. Wouters/Schoot, en dan beperken we ons even tot de ticketwinnaars. De hogere klasseringen werden vooral met kleine spiering en stukjes vis behaald, op sleep of met de pen, met snoekbaarzen die gehaald werden op dieptes variërend van globaal tussen de 9 en de 13 meter. Grootse snoekbaars van de wedstrijd was voor J. Schoot met een afmeting van 85 cm. De prijsuitreiking in de kantine van de jachthaven van Almere-Haven ging weer gepaard met een gloedvolle presentatie door Henk Peeters en een gezellig napraten onder het creme de la creme van de Nederlandse snoekbaarsvissers. De volgende wedstrijd is op 9 juni op de Mooie Nel.

                       


Natafelen met de drankjes en jigkoppen op tafel: T. Kroon,
W. van Doorn en G. Trompetter.


                       


De winnaars Van Helvert en Duyvelshoff worden gehuldigd
door organisator Henk Peeters.



 


ANDEREN LAZEN OOK