**KLAAR**                          Wedstrijd               NKS op de Lithse Ham

Wedstrijd NKS op de Lithse Ham

                       

We hebben het reeds eerder een paar keer aangehaald dat de organisatie van het NKS patent heeft op prachtig weer. Afgelopen week viel er verschrikkelijk veel regen tot zondag, de dag dat de wedstrijd voor het NKS op de Lithse Ham gevist zou worden. Na 6 dagen regen opeens een prachtige visdag met veel zon, weinig wind en goede vangsten. De wedstrijd is koud afgelopen en in de nacht van zondag op maandag klettert de regen weer tegen de ramen. Er kwamen maar liefst 48 boten opdagen waaronder veel vissers die regelmatig op de Lithse Ham vissen en dat water goed kennen. Onder hen ook twee boten met Duitse bemanning. Duitsers en verticalen is nou niet bepaald een combinatie die je veel tegen komt, maar daar kwamen hun Nederlandse en Belgische collega’s rap achter dat sommige heel goed weten waar Abraham de mosterd haalt.

                       


“Beeld uit de wedstrijd… na afloop krijgen de deelnemers max. 15 minuten de kans om de vis in de laatste periode net voor eindsignaal gevangen nog aan te leveren op een vast punt…”

De visdag begon aanvankelijk fris met een flinke kabbel maar later ging de wind liggen en begon de zon te schijnen. De aanbeten waren heel flauw en nauwelijks voelbaar. Het voorvissen op dit water bleek ook nu weinig op te leveren want er was de laatste dagen zoveel water bijgekomen dat de omstandigheden weer totaal veranderd waren. Toch werd er goed gevangen en de koplopers zaten elkaar dicht op de hielen. Het werd behoorlijk spannend want met nog 1 wedstrijd te gaan komt er steeds meer zicht op de winnaars. De eerste bootprijs werd gewonnen door het Duitse koppel Beeke-Lauen met 11 vissen waaronder de grootste snoekbaars van de dag van 81,1 cm lengte. Als je dan weet dat b.v. het koppel Molenaar van Zwietering 10 vissen vingen en daarmee 10 boten voor moesten laten gaan om uiteindelijk een 11e plaats te scoren, komen de minimale verschillen tussen de koplopers goed naar voren.
Combinatie Peper-Van Norel werden knap tweede, gevolgd door de vedettes Ooms-Stegeman en het koppel Roling-Raggers die een vierde plek opeisten.
John van Helvert en Peter Duyvelshoff deden vandaag voor het Eindklassement goede zaken met een vijfde plaats en veel kostbare punten en er zal voor de concurrentie een klein wonder moeten gebeuren als zij de Eaglecup dit jaar niet gaan winnen. Door het mindere presteren van de concurrenten zakten Lucas-Bruul naar een tweede en Kroon-Marteijn naar een derde stek voor het eindklassement.

                       


“Bootwinnaars Jörg Lauen en Jörg Beeke”

Zoals vermeld werd de grootste snoekbaars gevangen door dhr. Lauen uit Duitsland, terwijl de tweede grootste vis ook door een Oosterbuur werd gevangen. Het was dhr.Homolle die fraai met een vis van 76,5 cm. voor de tweede grootste van de dag tekende. Het leek de finale van 1974 wel! Er werd ook nog mooie Baars gevangen : Wessel Overeem ving de mooiste van 42,5 cm. Guus Haak met 41 cm was tweede en Daan Verbruggen met 39,4 was derde. Slechts één maatse snoek (groter dan 70) door Rens Schipper met bijna 84 cm. De deelnemers moesten enig geduld betrachten met de uitslag. Veel vis, Paul Goedvolk moest alles zelf behandelen (Jan van Setten en zijn schoonzoon waren er niet) Er was begrip en gelukkig geen gezeur…. langzaam maar zeker wordt het NKS volwassen.
De prijsuitreiking vond in een goede sfeer plaats in de gezellige kantine van de jachthaven te Heerewaarden. De controleurs hadden een erg drukke dag…. en weer alle hulde voor de goede en snelle controles. Zondag 15 februari a.s. laatste wedstrijd van NKS op het Noordzeekanaal, daarna volgt de finale nog op 14 maart. Tot dan!


 


ANDEREN LAZEN OOK