**KLAAR**              Tweede               “Team van het jaar 2005” wedstrijd

Tweede “Team van het jaar 2005” wedstrijd

Afgelopen donderdag 5 mei werd de 2de wedstrijd meetellend voor Team van het Jaar 2005 Zoet gevist aan het A.G. Wildervanckkanaal bij Stadskanaal. Voor de wedstrijd waren de verwachtingen hooggespannen. Wie zou er deze keer met de ereprijzen naar huis gaan en wie van de 23 deelnemende teams zou er na de 2de wedstrijd de koppositie veroveren.

Het parcours lag er schitterend bij. De 115 deelnemende vissers konden in 1 lijn vissen wat de onderlinge strijd alleen maar ten goede kwam. Iets minder was dat de temperatuur in de nacht voorafgaand aan de wedstrijd was gedaald tot bijna 0 Graden Celsius. Samen met de straffe noordenwind die dwars over het parcours blies beloofde dit niet veel goeds.

                       


Na het begin van de wedstrijd om 10.00 uur bleek al snel dat het geen makkelijke visdag zou gaan worden. De kleine vis zat aardig verdeeld en werd over het hele parcours wel gevangen. De grote vis liet het echter afweten. Een bliekje en hier en daar een brasem daar hield het wel mee op. Andre Schipper (Sensas 52) wist een mooie bonus zeelt te landen…
Probleem bij dit soort wedstrijden is dat je het toch moet hebben van de grote brasem om het verschil te maken met de rest van het veld.
Gaandeweg de wedstrijd bleek maar weer eens dat dit ook vandaag weer het geval was.

                       


De tactiek die over het algemeen bij dit soort wedstrijden wordt gevolgd begint bij het vangen van kleine vis net onder de kant door met 4 deeltjes te gaan vissen. Is de nul eenmaal weg dan kan er gevist gaan worden op 13 meter of met de match op jacht naar de grote vis. Laat deze het echter afweten dan wordt het lastig en zul je moeten gaan kiezen tussen het vangen van kleine vis of het gokken op de brasem. Iedereen ving vandaag vis. De vangsten lagen vandaag tussen de 30 gram en de ruim 4 kilo vis per deelnemer.

                       


“Good old Lud Wever in volle actie…”

Aan het eind van de dag kon het dagklassement opgemaakt worden. Eerste werd het sterk vissende Ultimate Arkel team ; op de voet gevolgd door het thuisvissende team van Faps Sensas. Als derde eindigde het team van Sensas 52.

                       


In het tussenklassement na 2 wedstrijden gaat het team van Sensas 52 met 7 punten aan de leiding. Het team van HS Kuijpers uit Ittervoort volgt als 2de met 8 1/2 punt. Derde staat het team van Glaudemans/Sensas met 10 1/2 punt.
Voor de complete uitslag en meer info over de “Team van het Jaar 2005” kunt u terecht op www.wedstrijdvissen.nl

 

 


ANDEREN LAZEN OOK