**KLAAR** Stormachtige Belgische roofviswedstrijd wedstrijdkalender

Stormachtige Belgische roofviswedstrijd wedstrijdkalender

Eindelijk was het weer zover na weken van aftellen voor velen, de laatste wedstrijd van een reeks van 4 voor het Open Belgische Kampioenschap roofvissen (OBK) in het befaamde Hofstade op zondag 27 oktober j.l.

                       


In de ochtend was het qua wind nog goed te doen

Nooit voordien bestond er zoveel twijfel of een wedstrijd dan wel of niet zou doorgaan wegens weersomstandigheden. Een geluk was dat het water erg laag gelegen was en het gebied er rond zwaar bebost is wat toch min of meer voor een beetje beschutting zorgde. Toch is de wedstrijd een uur eerder dan voorzien stopgezet en niemand van de deelnemers had daar bezwaar tegen. De stormwind die er heerste was echter zeer fel maar bij een algemene stemming koos de meerderheid om de wedstrijd toch te laten doorgaan.Die Belgen zijn echt geen watjes !

De recordsnoek die hier vorig jaar door Total Fishingauteur Luc Coppens gevangen werd, was het gesprek van de dag en menig deelnemer fantaseerde zich een kans te maken op deze gigant. Deelnemer Nick Verbeek dacht dat hij de gelukkige was en worstelde ongeveer 15 minuten na het startschot met een enorme vis. Zijn boot was bijna niet onder controle te houden in de windkant maar vismaat Patrick deed de job als een ervaren rot en samen vingen ze uiteindelijk deze kapitale vis. Iedereen dacht bij het aanzien van deze bak dat het om dezelfde recordsnoek van vorig jaar ging maar pas toen de vis gemeten werd bleek het om een andere gigant te gaan van maar liefst 127.4 cm.Groot was ieders verbazing.

                       


Opnieuw een kapitale vis uit het befaamde Hofstadewater. Dit keer was Nick Verbeek met een schitterende vis van 127,4 cm. de gelukkige

De wedstrijd was nog maar pas bezig, zou Hofstade nog een van zijn geheimen prijsgeven ?
Na de middag was het weer een spannend moment voor Eugene Van Hautte, zijn rapala deep runner(tje) was gegrepen door een grote vis en met een hengel gebogen als een hoepel stond hij meer dan 10 minuten in de boot, Wim zijn befaamde schepnet moest er weer aan te pas komen en weer was het effen heel spannend, ditmaal echter was het een prachtige snoek van 108 cm.

Terwijl de overige deelnemers de grootste moeite hadden hun boot onder controle te houden werd er toch stug doorgevist en hoorde je niemand mopperen over de bizarre omstandigheden. Klasse jongens !
Uitgezonderd deze twee grote vissen moest de rest van de deelnemers het doen met zeer weinig en kleine snoeken, in totaal werden slechts 16 snoeken gevangen en geen enkele snoekbaars of baars. De enige Nederlander die erbij was liet de Belgen voor wat ze waard waren en viste zich met drie vissen rustig naar de eerste plaats.
Wat de navolgende uitslag opleverde;

1e plaats met 144 cm Kees Michielsen/Eddy Lambrechts 2e plaats met 127.4 cm Verbeek Nick/Van de Venne Patrick 3e plaats met 115 cm Carl de Schepper/Luc Coppens

                       


De drie winnende teams in Hofstade

Ondertussen wordt er zwaar gespeculeerd en geteld naar de eindscore van het klassement. Het is nog niet bekend wie er Belgisch kampioen gaat worden. De punten zijn nog niet geteld.
Kansmakers zijn oa Saron Dirk en Klaps Tony die tweemaal eerst visten of toppers Danny Dillen en Eric Engelen de winnaars van vorig jaar, en uiteraard Coppens/Schepper die zich driemaal bij de eerste drie wisten te vissen.

Het wordt dus uitkijken naar 22 november want dan pas wordt de einduitslag officieel bekendgemaakt gegarneerd met een werkelijk enorme prijzentafel van sponsors zoals Lowrance-Eagle-Ultimate-Total Fishing-Spro en nog veel meer !


 

 


ANDEREN LAZEN OOK