**KLAAR**                          SPORTVISBOND               NVVS START TOPCOMP

SPORTVISBOND NVVS START TOPCOMPETITIE

U kunt nu inschrijven voor zondag 28 maart! Bel: 033-4634924

Zondag 28 maart wordt aan het Julianakanaal bij het Limburgse Stein de eerste van acht viswedstrijden van de Nationale Topcompetitie gehouden. Organisator is de landelijke sportvissersbond NVVS en elke wedstrijd wordt gesponsord door een bekend hengelsportbedrijf.

Het doel van deze nieuwe Topcompetitie is - behalve het neerzetten van prachtige viswedstrijden voor zowel deelnemers als publiek – vooral ook een beeld te krijgen van de prestaties van ’s lands beste wedstrijdvissers over een langere periode van het jaar. Uiteindelijk zullen de NVVS-coaches aan de hand van die prestaties bepalen wie in aanmerking komt voor deelname aan het Wereldkampioenschap, het EK en diverse interlandwedstrijden. Voorheen geschiedde die keuze aan de hand van Naselectiewedstrijden (nacompetitie), die steeds volgden op het Nederlands Kampioenschap.

Voor de Topcompetitie waren 150 seniorlicenties en 50 jeugdlicenties beschikbaar. Het overgrote deel daarvan is inmiddels van een naam voorzien. Ook winnaar van goud en zilver op Europese Kampioenschappen Bert Aufderhaar doet mee aan de Topcompetitie. Bovendien is voor elk van de acht wedstrijden ruimte gereserveerd voor dagdeelnemers, die buiten de competitie om samen met licentiehouders vissen voor één van de mooie dagprijzen. DE ultieme kans om je als wedstrijdvisser een keer te meten met onze nationale top op het gebied van vissen met een dobber. Want dat is een voorwaarde om mee te kunnen doen. Er wordt namelijk uitsluitend met dobbers gevist, waarbij het niet uitmaakt of die aan de gewone vaste hengel zijn gemonteerd of aan de veel gebruikte matchwerphengel.

                       


“Dé competitie voor de wedstrijdvisser…”

Overige data en locaties van de topcompetitie zijn: 30 april Kanaal door Voorne bij Hellevoetsluis, 9 mei Lage Vaart, 13 juni Coevorden-Vechtkanaal, 3 juli Gooi en Eemmeer, 28 augustus Noord-Willemskanaal, 26 september Lateraalkanaal en 23 oktober Noord-Hollandskanaal. Elke wedstrijd begint om 11.00 uur en eindigt 14.00 uur. Daarna wordt de vangst gewogen en meteen weer terplekke teruggezet, waarna het klassement kan worden opgemaakt. Licentiehouders dienen aan ten minste zes van de acht wedstrijden deel te nemen. Vanzelfsprekend zijn supporters en andere belangstellenden van harte welkom bij de wedstrijden. Wil men alle handelingen van topvissers goed kunnen volgen, vergeet dan niet een toneelkijker of andere verrekijker mee te nemen.

Voor meer informatie over de Topcompetitie kan men contact opnemen met de Afdeling Wedstrijdzaken van de NVVS in Amersfoort, tel. (033) 4634924, fax. (033) 4611928, e-mail: nvvs@tip.nl of bezoek onze website www.sportvisseninnederland.nl.

 



ANDEREN LAZEN OOK