**KLAAR**  Selectie Noord, prooi voor Louis van Bommel

Selectie Noord, prooi voor Louis van Bommel

Zaterdag 22 april werd onder een beetje druilerig koud weer de selectie noord gevist die moet leiden tot deelname aan de Nederlandse kampioenschappen kustvissen. 82 deelnemers waren klaar voor een sportieve strijd aan het strand van Noord-Hollandse Calandsoog.

Zag het weer er daags er voor nog schitterend uit en kwam voor het eerst in 2006 het kwik eens tot redelijke waarden, de weergoden lieten zich deze dag niet van hun beste kant zien. Erwin Krol en consorten hadden het weer eens mis, jammer want iedereen had op beter weer gerekend. Daarentegen had Neptunus het beter voor elkaar. Er werd niet extreem veel vis gevangen, maar 73 van de 82 deelnemers wisten toch hun visje te vangen. Al direct na het begin van de wedstrijd werden er voornamelijk botten gevangen. Slechts hier en daar kwam er een scholletje of zeebaarsje boven water. Niet overal werd er direct vis gevangen en in eerste instantie leken de vangsten plaatselijk.

Zo ook voor Louis van Bommel. Eén visje werd er redelijk snel door hem gevangen, echter de nodige vis om te winnen kon hij in eerste instantie niet eenvoudig vinden. Het opkomend water bracht uitkomst en nadat de mui voor hem begon vol te lopen veranderde zijn viscondities totaal. Verspreid in zijn visgebied wist hij nu de vis aan de schubben te komen en kwam hij in z’n gewenste ritme. Regelmatig kwam er een botje boven en in totaal wist hij toch 9 botten te verschalken. Of dit genoeg was bleef lang een vraag want er waren meerdere deelnemers die met aardig vis, echter niet iedereen had zijn vangst resultaat onthouden. Dus het werd spannend bij de prijsuitreiking.

De grootste concurrent voor Louis was dit keer een dame, Jet van der Berg. In vak B wist zij 8 botten te vangen en volgens horen zeggen zaten er grote vissen bij. Ondanks enkele grote botten waarvan er toch een exemplaar bij zat van 35 cm kwam ze net te kort om Louis in de eindrangschikking voor te blijven en won Louis met 189 cm.

                       


“Winnaars, v.l.n.r. Jet v/d Berg, Louis van Bommel & Roelof Jipping”

Door de redelijk goede vangsten was het bij de korpsen ook spannend. Letterlijk tot het laatst moment wist men niet wie nu eigenlijk de geplaatste teams werden. H.S.V. De Snoek is normaal gesproken in het noorden hofleverancier van het aantal deelnemende korpsen en leveren dan meestal ook wel de meeste korpsen voor het Nederlands kampioenschap.

Dit jaar is alles een beetje anders. Een relatief nieuwe vereniging voor de zoute deelnemers in het noorden is de uit het Veluwse “Oosterwolde” komende hengelsportvereniging OKO. Zij kwamen met slechts 2 korpsen en beide korpsen plaatsten zich. Met slechts 5 korpsen die zich hier konden plaatsen bleven er dus maar 3 plekken over.

Met macht wist het 2e korps van HSV De Snoek de titanenstrijd te beslechten en won met slechts 23 klassementpunten, gevold door het 4e korps van HSV De Snoek met 30 punten die op hun hielen gevolgd werden door de boys van de Veluwe van HSV OKO met eveneens 30 punten, echter net wat centimeters vis te kort kwamen voor een 2e plek.

Uitslagen individuelen:
1: Louis van Bommel (HSV OKO – Shimano/VMC team)
2: Jet van der Berg (ZHV SEAGULL – Zaandam)
3: Roelof Jipping (HSV DE SNOEK – Hippolytushoef)
4: Rob Zandvliet (HSV DE SNOEK – Hippolytushoef)
5: Johan Hopman (SPORTV. CLUB TEXEL – Den Burg)

Uitslagen korpsen (geplaatst)
1: KORPS 2 HSV DE SNOEK (Hippolytushoef) 23 punten / 541 cm
2: KORPS 4 HSV DE SNOEK (Hippolytushoef) 30 punten / 454 cm
3: KORPS 2 HSV OKO (Oosterwolde – SHIMANO/GLH team) 30 punten / 384 cm
4: KORPS 2 ZHSV ZEEVISSEN.COM 35 punten / 405 cm
5. KORPS 1 HSV OKO (Oosterwolde – SHIMANO/VMC team) 36 punten / 414 cm

                       


“Winnend korps: v.l.n.r. Piet Geense, Rob Zandvliet, Douglas v/d Hulst, Otto Oltmans & Harry Soepboer”

 

 

 


ANDEREN LAZEN OOK