**KLAAR**                          Portugal               trakteert WK heren opn

Portugal trakteert WK heren opnieuw op stevige wind

31 oktober 2003
Nadat er op 30 oktober een behoorlijke wind vanaf de oceaan kwam die het vissen bijna onmogelijk maakte is het vandaag pas echt prijs. Windkracht 8 a 9 met regelmatig behoorlijk zware buien dwingt het WK team te trainen op alternatief water.
Een zeearm alwaar de wind geen spelbreker kan zijn. Dit parcours zal eventueel gebruikt worden indien het weer echt slecht is bij het komende wk. Vis was er te over. Op z’n minst werden er zo’n 10 verschillende soorten gevangen. Het leken wel aquarium visjes. Dit qua vorm en kleur. Licht materiaal is voor dit parcours een must en na het inwerpen melden deze visjes vrijwel direct. Toch blijft het behelpen met dergelijk zwaar weer. Morgen maar weer op de oceaan proberen.

                       


“Prachtig om te wandelen, minder mooi om te vissen”

1 november 2003
Na een aantal dagen van harde wind en storm heeft november zich met een stuk beter weer gepresenteert als waarmee oktober zich afmeldde. De Atlantische oceaan is nog wel flink aan het nadeinen, echter nu de wind is geruimd van west naar noord en met slechts een kracht 4 over het strand waait is er wel degelijk te vissen.
Nadeel is dat de storm van de afgelopen dagen zeer veel vuil naar de kust heeft doen drijven. Planken, trossen en netten maken het vissen best lastig. Zo sloeg een tros vuil een lijn af bij Ludi Pals welke later weer door André Piters opgevist werd met een mooie zeebaars van z’n 35 cm. Ludi wist tevens een zeer mooie rond de 300 gran weende Sargo te vangen. Kees Westdorf deed het anders en gaf zwemles aan zijn collega vissers. Kees had de zware branding iets onderschat en ging bij het verwijderen van vuil uit zijn vislijn onderuit op het zware en schuine strand Carvalhal beach. Veel vis werd er door de Nederlandse wk ploeg niet gevangen, toch wisten allen vis te vangen. Morgen is de officiele opening van het 20e WK Surf Casting en is er slechts weinig tijd om in de ochtend nog een vrije training toe doen.

                       


“Allen wisten vis te vangen”

2 november 2003
Na een aantal ruige dagen v.w.b. het weer laat Portugal zich vandaag van z’n beste kant zien. Onbewolkt, windkracht 1 á 2 en een temperatuur van rond de 20 graden maken het de WK-gangers niet al te moeilijk. Het was voor de teams bijna een onwerkelijk mooie dag na zo veel slecht weer.
De visvangst is echter het zelfde als de dagen ervoor. Best wel matig dus. Toch wist Kees Westdorp een drietal kleinere harders te vangen en een geep. Deze moesten echter wel vanaf de horizon komen. Kees had van coach Frank van Schilt opdracht gekregen om vis zo ver mogelijk uit de kant te vangen en naast deze harders wist hij ook nog eens een geep te vangen. Ludi en Sjaak waren minder fortuinlijk en moesten het met één pieterman doen, terwijl Frank en André nog meerdere pietermannen aan de schubben konden komen. Voor Andé zat er ook nog een mooie geep in het verschiet. De pietermannen zijn klein, maar kunnen belangrijk zijn als er weining vis gevangen wordt. Het blijft echter opassen op de uiterst giftige stekel op de rug van deze venijnige visjes. Een prik in de hand en je kan het WK wel vergeten. Het geepvissen met een onderlijn die geschikt is voor bodemvisserij zal een uiterst moeilijke zaak worden, echter gepen tellen wel aan voor het gewicht dat belangrijk is voor een goede klassering.

Na de vrije training volgt de officiele opening Grandola alwaar het WK geopend word. Een feestelijke gebeurtenis waarvoor de bewoners van het kleine stadje Grandola in z’n geheel is uitgelopen. De Nederlandse ploegen werden begeleid door de plaatselijke schooljeugd die zelf een spandoek gemaakt hadden.Morgen volgt een officiele training, gevolgd door het “echte” WK toernooi!

                       


“Het kleine stadje was uitgelopen”

 

 


ANDEREN LAZEN OOK