**KLAAR**                          Portugal               geeft visles op WK sur

Portugal geeft visles op WK surf casting

4 november 2003
Op de eerste dag van het WK surf casting geeft het thuisland Portugal een echte les in vissen aan de overige deelnemers. Het Portugese team veroverde maar liefst 4 eerste plaatsen en een 2e plaats in de sectoren. Slechts één persoon wist de druk van de Portugezen te weerstaan. Dit was niemand minder dan onze eigen Sjaak Verburg uit Westkapelle. Een prestatie die er wezen mag.
De Portugezen vingen hoofdzakelijk gepen en niet zo weinig ook. De beste man (Portugees) van de dag wist maar liefst 21 vissen ter weging aan te bieden, gevolgd door zijn landgenoten met 19, 18 en 17 vissen. Sjaak die de 5e eerste plaats op eiste had een andere tactiek en versloeg de overigen met 7 harders met een totaal gewicht van 1676 gram.

                       

Daar voor het landenklassement het minste resultaat mag afvallen, voeren de Portugezen fier het landenklassement aan. Ze hadden hier slechts 10 punten voor nodig. Zij worden gevolgd door de Fransozen (62 punten) en de Engelsen (69 punten). Nederland draait lekker mee in de middenmoot op een 7e plaats. Deze was te danken aan de 1e sectorplaats van Sjaak, gevolgd door Frank Dekker en André Piters met elk een zesde plaats. Ludi Pals werd 11e en vandaag was Kees Westdorp de hekkensluiter met een 12e sector uitslag.

                       

Na een goede trainingsdag gingen onze zuiderburen de Belgen enigszins onderuit en moesten genoegen nemen met een 12e plaats in het landen team. Bij hen was het Jean Pierre Vandenbroecke die als beste voor hun land wist te scoren met een 5e sector plaats.

Bij de dames was het Italië dat goed voor de dag kwam en het klassement aanvoeren voor de Kroaten en Portugal. Onze dames moesten met wat meer punten genoegen nemen en eindigden vandaag op een 7e plek van de 9 deelnemende landen. Voor het oranje gevoel is het goed te weten dat Ria van Loon 3e in het algemeen klassement staat door een keurige 1e sector plaats.

 


ANDEREN LAZEN OOK