**KLAAR** Pike-challenge, maandag wedstrijdkalender

Pike-challenge, maandag wedstrijdkalender

Maandagmorgen om 10 uur precies werd het startschot gegeven voor de 12e editie van de sfeervolle pike-challenge. Een toernooi waarop dezelfde spreuk van toepassing lijkt te zijn als de Olympische spelen; “Meedoen is belangrijker dan winnen” .

                       


Om 10 uur precies klonk het startschot

Na de start gingen 106 deelnemers er als een speer vandoor om zo snel mogelijk de beste stekken te bereiken die, zoals iedere sportvisser weet, altijd op de grootste afstand liggen…..

                       

Claus Sinnhofen uit Ierland was de eerste gelukkige, die om 20 minuten over
tien al een prachtige getekende snoek van ongeveer 10 pond te pakken had. Uiteraard werd de vis na meting weer teruggezet, zoals alle gevangen vissen tijdens dit evenement.
Met redelijk mooi weer en een noordenwind van 2-4 Beaufort was het goed toeven op het water. De grootste snoek van de dag met een gewicht van 16 pond werd gevangen door Ger Bond uit Ierland. (geen familie van) De dames visten ook fanatiek mee en de Ierse Sile Corish, liet veel stoere mannen achter zich met een mooie slanke snoek van ruim 12 pond. Ondanks het feit dat de vangsten de eerste dag tegenvielen was de stemming buitengewoon goed. Ook in Ierland zitten ze nog met hoge watertemperaturen voor de tijd van het jaar. Ook daar koelt het nu snel af en de verwachtingen voor de komende 2 dagen zijn dan ook hoog gespannen.

                       


Meedoen is belangrijker dan winnen


Lees verder deel: 1 2 3 4

 


ANDEREN LAZEN OOK