**KLAAR**                          Pike               Challenge leeft meer dan o

Pike Challenge leeft meer dan ooit…

Door Ferdinand Heijerman

We hebben de laatste jaren nogal wat terugval gehad van vooral Nederlanders. Het dieptepunt was in 2001, toen er 1 inschrijving was van iemand, die eens kwam kijken hoe het eraan toeging.

                       


Nu, dank zij noestig promoten en enthousiast bezig zijn met de nieuwe sponsors hebben 13 Nederlandse vissers zich ingeschreven. Bij de Pike Challenge gaat het namelijk niet alleen om bergen snoek te vangen. Het gaat ook om de sfeer en de gezelligheid die erom heen hangt en met geen ander soortgelijk evenement is te vergelijken. Ook het steeds opnieuw bedenken van dingen die het eens anders maken, zoals bijvoorbeeld de Lowrance-Masters werkt erg positief. Verder zijn er een aantal zaken veranderd wat betreft het regelement, zoals grote leeftanks en meer weegpunten etc.

Veel nieuwe gezichten en enthousiaste Nederlanders die in 2002 voor het eerst meededen en , wat belangrijk is, er nu weer bijzijn. Dus al met al, hebben de nieuwe instellingen zijn werk niet gemist. Door meer sponsors erbij te halen is het prijzenpakket aantrekkelijker geworden, plus dan ook nog de speciale prijzen die P&S visreizen voor het vervoer kon aanbieden maakten het geheel kompleet. Sponsorprijzen die door John Ezendam, sales-en marketing manager van Lowrance en Eagle Electronics bij elkaar vergaard zijn komen uit Rusland, Finland, Zweden, Denemarken, Duitsland, Nederland, Belgie en de USA.

                       


Hoofdprijs is uiteraard een boot en ditmaal een prachtige aluminium van Lund, beschikbaar gesteld door het specialistische roofvisblad Dé Roofvis en geleverd door Huib Jonkers , de importeur voor Lund in Europa. met daarnaast de nodige electronische apparatuur van Lowrance-en Eagle Electronics. Verder prachtige hengels molens en kunstaas van Waterwolf, Tom’s Bucktailes, Apiko Fish Lts, OPM, Fairpoint, PureFishing, Ulitmate-Rozemeijer, Sjoerd Raven hengelsport, Think Big, Cebbra, Boeken en videobanden van Beet en Blinker, Fachversand Stollenwerk,Zebco Europe,

Voor de Lowrance Masters 2003 krijgt de winnaar naast een prachtige cup een H.S. Titanium Hengel via Total Fishing en een verblijf van twee weken in het nieuwe Bed&Breakfast Hotel van Herman Moolenaar aangeboden. Toch niet mis. Dus al met al een prachtig pakket aan prijzen.

De eerste dag 22-09-2003
Met een straffe NW-wind van windkracht 4-5 gingen maandag 22 september , 40 boten van start richting beide zijden van het Lough Derg. Teus"Okkernoot"Verhoeven verspeelde twee prachtsnoeken en was dus aan het einde van de dag aardig"dampig"over die twee gemiste kansen. Sander Hakvoort was als een kind zo blij met zijn vangst, want daar had hij twee jaar op zitten wachten.

                       


“Sile Corish, een van de vrouwelijke deelnemers in een prachtige houten boot”

In totaal werden er 106 snoeken gevangen en gewogen. Een behoorlijk aantal voor de eerste dag en beter dan de daggetallen van de laatste jaren. Lesley Woodland voert na de eerste dag het klassement aan met op de tweed plaats Shane Browne en Pat Murray, alle drie uit Ierland. Beste Nederlander is Wim de Vries die momenteel op de12e plaats staat. Overige plaatsen voor vissers uit het buitenland: Marc Schlusmannn uit Duitsland op de 5e plaats, Pal Fuster uit Zwitserland op de 6e plaats en Steppie Wouters uit Belgie op de 8e plaats!

2e Dag 23-09-2003
De tweede dag is het hele klassement overhoop gegooid. De succesvissers van gisteren kwamen niet aan de bak en de volgende ploeg meldde zich aan. Er was minder wind, de windrichting veranderde naar het Zuiden en de zon kwam erbij. Resultaat 49 stuks, maar meer gewicht.

                       


Het is gebeurd. Teus Ökkernoot” valt in het water tot grote hilariteit van de hele meute. Echter het levert ook wat op en wel de eerste plaats in het dagklassement met een snoek van net over een meter en een gewicht van 8,3 kg. Dagwinnaar dus Teus Okkernoot” Verhoeven met zijn metersnoek van 8,3 kg. Tweede werd Tony Burns, uit Ierland, met een snoek van 6,8 kg.

Het algemeen klassement: 1. Tony Burns uit Ierland met totaal 20,9 kg
2. Tony Doolan uit Engeland met total 12,5 kg
3. Teus “Okkernoot"Verhoeven met totaal 10,5 kg

Klassering van de rest van de beste 3 Nederlandse vissers: 17e plaats : Wim de Vries
29e Plaats: J.Koers
30e plaats: J.Gluvers.

Donderdag vind het laatste gedeelte van de Pike Challenge plaats. Vandaag is er een “rustdag” Tot vrijdag en de groeten uit Ierland!

 

 

 

 


ANDEREN LAZEN OOK