**KLAAR** Pike-challenge in Ierland wedstrijdkalender

Pike-challenge in Ierland wedstrijdkalender

Vandaag, maandag 23 september, vind de start plaats van de Pike-challenge 2002, het jaarlijkse snoekfestival in het mooie Ierland. Dit toernooi waarbij 3 dagen in Lough Dergh op snoek gevist wordt heeft ook een aantal Nederlandse sponsors die dit gebeuren mogelijk maken waaronder o.a. Ultimate, Lowrance-Eagle, Kingfisher reizen, magazines Beet en de Roofvis.

                       


Deze omgeving wordt de komende dagen het toneel van de 12e Pike-challenge

Inmiddels zijn we toe aan de 12e editie die gehouden wordt vanuit het voor de Ieren historische plaatsje Killaloe. Op deze

                       

plek versloeg de eerste koning Brian Boru in 1021 de Vikingen. Ook toen was de wereld al klein want in diezelfde tijd stonden Tiel en Wijk bij Duurstede bij dezelfde Vikingen kennelijk ook al in de reisfolder en werden dan ook regelmatig met een bezoek vereerd. Het gaat er nu allemaal heel wat vriendelijker aan toe en zondag meldden de eerste deelnemers zich bij de organisatoren Jim Robinson en Bill Hickey om in te schrijven. Behalve Ieren ook sportvissers uit Polen, Duitsland, Zwitserland, Engeland en Nederland. Naast de “gewone” Pike-challenge wordt er aanstaande woensdag ook een Fly-pike gehouden. De stemming zit er al goed in en de vooruitzichten zijn veelbelovend.


Lees verder deel: 1234

 


ANDEREN LAZEN OOK