**KLAAR** Pike-challenge, dinsdag wedstrijdkalender

Pike-challenge, dinsdag wedstrijdkalender

Inmiddels is de tweede van de drie visdagen om de Pike-challenge al weer gevist. Het weer is, ook voor Ierse begrippen, tot nu toe fantastisch om te vissen.

                       


Dinsdagochtend hing er echter een zeer dichte mist boven het water van Lough Dergh. De wedstrijd ging echter gewoon door en de boten die waren uitgerust met Lowrance GPS apparatuur waren de eerste uren duidelijk in het voordeel. Op dergelijke momenten bewijst dit soort van high tech. ontwikkelingen zijn waarde en het maakt toch wel indruk als je zo’n boot rustig en zonder problemen de dikke mist in ziet glijden richting open water. Tegen de middag verdween de mist en kwamen de eerste zonnestralen er doorheen. De rest van de dag bleef het zonnig met weinig wind, ideaal visweer dus. De vangsten worden, alhoewel nog niet spectaculair, volgens verwachting steeds beter. De beste resultaten

                       

Teus Verhoeven uit Kinderdijk; Wie het kleine niet eert… worden geboekt met dode aasvissen die op diep water worden aangeboden. De zwaarste officieel gewogen vis van de dag werd gevangen door de Ier Evan Conway die een schitterende 20 ponder wist uit te drillen. De Engelsman Kevin Roads was deze dag de grote pechvogel. Hij kreeg een fraaie aanbeet, sloeg aan en ging het gevecht aan met een flinke Ierse snoek. De slip werd danig op de proef gesteld door het geweld van deze Ierse dame maar uiteindelijk wist Kevin de snoek te landen. Snel gewogen en zijn eigen weger bleef staan op 24 pond. Dat zou de zwaarste vis van de dag worden! Echter Kevin was zo blij dat er voor de officiele weging eerst nog snel een foto genomen moest worden. U raadt het al. De snoek gaf nog een flinke klap met zijn staart, Kevin verloor zijn evenwicht en de vis gleed keurig het water in en verdween in de diepte. Weg vis, weg prijs….... De Nederlanders konden tot nu toe nog geen potten breken. Wim de Vries staat als beste Nederlander op een 34e plaats. De top van het klassement wordt onder aanvoering van Tony Quigley jr. duidelijk beheerst door een groep van vier Ieren, een Pool en een Engelsman. Woensdag is de gebruikelijke rustdag voor visser en vis terwijl donderdag de allesbepalende finale zal plaatsvinden.

                       


De organisatoren Bill Hickey en Jim Robinson kunnen tot nu toe erg tevreden zijn..


Lees verder deel: 1 2 3 4

 


ANDEREN LAZEN OOK